Marija Šerifović takmičarima zabranila da pjevaju pjesme hrvatske pjevačice

Piše: Redakcija

 

Poznato je da je pjevačica Marija Šerifović, čija je karijera krenula uzlaznom putanjom nakon što je 2007. godine pobijedila na Eurosongu s pjesmom “Molitva”, jedna od članica žirija u “Zvezdama granda”, a tu je poziciju iskoristila za jednu krajnje neobičnu stvar. Naime, Marija je takmičarima u ovom showu zabranila da pjevaju pjesmu “Tek je 12 sati” hrvatske pjevačice Vanne, navodeći kako je ni ona sama, iako je poznata po raskošnom glasu i talentu, ne bi mogla otpjevati. 

– Stvarno je to rekla? Zaista je kompliment kada to kaže pjevačica njenog kalibra – prokomentirala je ovo Vanna koja je pjesmu “Tek je 12 sati” pjevala dok je bila članica benda E.T.

Naime, ona je dodala i to da u momentu kada su čuli pjesmu nisu mogli ni pretpostaviti da će biti toliki hit. 

– Pjesma uvijek pronađe svoj put. Na prvu mi se činilo da je riječ o pjesmi koja je zarazna, ali komercijalna. Mislili smo da smo pretjerali, ali je taj osjećaj ubrzo nestao. I danas volim izvoditi tu pjesmu – rekla je, između ostalog, Vanna. 

No, ako je suditi po takmičenju “Zvezde granda”, Vanna nije jedina koja voli izvoditi ovu pjesmu, s obzirom na činjenicu da je često biraju i kandidati. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti