Čola na ručku u Bosanskoj kući

Piše: Redakcija

Pripreme za veliki koncert Zdravka Čolića koji će se održati 29. novembra u sarajevskoj “Zetri”, privode se kraju. Interes za nastup najveće balkanske muzičke svijezde očekivano je veliki, zapravo, u karijeri dugoj 40 godina, Čolić je možda i jedini izvođač s ovih prostora koji nikada glavu nije razbijao da li će ispuniti koncertni prostor ili ne. Kada se kaže – Čola ima koncert, podrazumijeva se da će to onda biti i nezaboravna fešta.

Zadnji put je pred publikom u svom rodnom gradu pjevao 2010. godine na stadionu “Koševo”. Ekipa našeg magazina “pronašla” ga je jučer u restoranu “Bosanska kuća”. Osim sa vlasnikom Sadikom Pašićem – Pajom, Čola se na ručku družio i sa organizatorom njegovog koncerta u “Zetri” Farukom Drinom, te prijateljima i drugim saradnicima iz BiH i Srbije.

Bila je ovo prilika da društvo evocira uspomene na ranija druženja, kada se Drina prisjetio da Čolu poznaje praktično od školskih dana.

– U srednjoj me je profesorica stavila u klupu sa Čolom. Da se popravim, jer bio je odlikaš – priča Faruk uz smijeh jednu od anegdota.

Do koncertnog spektakla je ostalo još 17 dana. A, jeste li vi kupili kartu?

[nggallery id=579]

Pročitajte još