Supruga Šabana Šaulića prvi put se srela s čovjekom koji je proveo zadnje trenutke s pjevačem: Nisam smio da joj se javim

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/Bva1zdgBQVg/

Od smrti legendarnog pjevača narodne muzike Šabana Šaulića prošlo je skoro dva mjeseca, ali se tuga koja je na iza ove nesreće ostala, i dalje prevelika. Tokom teške saobraćajne nesreće koja se dogodila u Njemačkoj, pored Šabana Šaulića, nastradao je i njegov klavijaturista Mirsad Kerić, dok je Šabanov menadžer i kum Slobodan Stojadinović prošao sa teškim povredama. Nakon smrti legendarnog muzičara, njegova supruga Gordana u više navrata je pokušavala stupiti u kontakt sa kumom Slobodanom, koji je na sve načine pokušavao izbjeći razgovor sa svojom kumum jer se plašio reakcije koja bi mogla uslijediti. Gordana je u danima tuge često zvala Stojadinovića koji je priznao da nije imao snage javiti se na mobitel. Ipak, Goca je odlučila otputovati u Beč kako bi se konačnu susrela sa čovjekom sa kojim je Šaban proveo posljednje trenutke svog života.

–Nismo se čuli skoro dva mjeseca, javljao sam se samo Saneli. Ona je muški podnosila naše razgovore zbog mene, iako sam osjećao da bi urlikala od bola. Zato s Gocom nisam smio da se čujem. Ona me je, naravno, svaki dan zvala, ali sam se ja plašio da joj se javim. Nisam joj ni pisao. Razmišljao sam i o našem susretu, bio sam u neizvjesnosti kako ćemo se ponašati. Međutim, ona je u subotu došla u Beč– ispričao je Stojadinović.

On je priznao da je osjećao da će njihov susret biti jako potresan i bolan, ali da nije ni mogao naslutiti da će Gordana doputovati u Beč i posjetiti ga u bolnici u kojoj se nalazi na rehabilitaciji.

–I nisam mogao da joj odgovorim. Međutim, naš zajednički prijatelj Zoki, koji je uvijek za Šauliće i mnoge druge kolege bio tu, pozvao me je i pitao da se vidimo na minut jer je u prolazu. Stvorio se brzinski. Mislio sam da će s još jednim kolegom doći, kad ono, ulazi moja Goca i plače na sav glas- koji se nekako uspio da se suzdrži od emocija kada ju je ugledao pored svoje bolničke postelje.

Šabanova supruga nije uspjela da se iskontroliše vidjevši svog prijatelja koji je ležao u bolničkoj postelji, zbog čega je moralo da interveniše i bolničko osoblje kojoj joj je ukazalo pomoć.

–Majko sveta, ne mogu da opišem taj tužni trenutak koji kao da je trajao pet sati, a ne pet minuta. Doktori su ih bukvalno otjerali. Goca je bila van sebe. Urlikala je. Otišla je, a meni je bilo još teže. Rekla mi je: “Toliko mi je teško, ali i drago, jer kao da sam mog Šabana vidjela”– ispričao je Stojadinović.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti