Ubijen britanski glumac Bradley Welsh: Nasilnik iz Trainspotinga 2 upucan u rodnom Edinburghu

Piše: Redakcija

Britanski glumac Bradley Welsh ubijen je kasno sinoć na ulicama rodng Edinburgha i Škotskoj, potvrdili su policijski zvaničnici. Welsh je naime, bio žrtva pucnjave koja se dogodila u zapadnom dijelu grada, a nakon poziva za pomoć nalice mjesta izašle su ekipe hitne pomoći i policije koje su samo mogle konstatovati smrt. Welsh koji je iza sebe imao veoma burnu i problematičnu prošlost, ostvario je zapaženu ulogu nastavku čuvenog filmskog hita “Trainspoting 2” u kojem je glumio lik bezskrupuloznog Doyle, vođe ozloglašene bande.

Zajedno sa Ewanom McGregorom, Ewenom Bremnerom, Jonnyjem Lee Millerom i Robertom Carlylejem, činio je sjajnu glumačku postavu koja je na veoma originalan i uvjerljiv način prikazala mračnu stranu života koja se odvija na ulicama glavnog grada Škotske.

Ubijeni Welsh, od ranije je bio poznat policiji po brojnim prestupima, ali mu je slava koju je stekao glumeći vođu kriminalnog klana, donijela veliku popularnost na ulicama Edinburgha. Bivši bokser, bio je poznat i po učešću u reality programu “Najsmrtonosniji ljudi”, a svoju dobru stranu pokazivao je učešćem u brojnim humanitarnim akcijama koje je organizirao kako bi sklonio veliki broj problematičnih tinejdžera sa ulica škotske prestonice.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti