Aldin Tucić: Ram za sliku mladog umjetnika

Piše: Redakcija

Mladi zenički glumac Aldin Tucić već tri godine stalni je član „Magacin Kabarea”. Prije nekoliko dana doživio je ono što većina glumaca sanja, premijeru projekta u kojem je zvijezda večeri.  Kabare „Večer sa Sekom Reuf”, u kojem tumači zahtjevnu ulogu transvestita, oduševio je publiku. No, kako priča lika kojeg tumači nije, kaže, med i mlijeko, jednako je i Aldinova karijera bila ispunjena izazovima.

Kako bi finansirao studij u Sarajevu, mladi glumac godinama je nastupao u kafanama. Stalni kontakt s publikom, rad na sebi, upornost i talent na kraju su dali rezultat, pa je sad od njegovog posljednjeg nastupa u tom ambijentu prošla godina. Za njegove nastupe u predstavama „Zločin i kafana” i „Večer sa Sekom Reuf” traži se karta više.

– Nakon što smo završili predstavu “Do posljednjeg Saha”, koju smo igrali u obdaništima u Zenici, a koja je bila humanitarnog karaktera, dobio sam poziv iz BNP Zenica za predstavu Zilhada Ključanina „Šehid”, koju je režirao pokojni Slobodan Stojanović. Tako sam počeo amaterski da glumim na Dječijoj sceni BNP-a. Tu sam ostao sve do 2006. godine, kada sam se upisao na Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu – priča nam Aldin, dodajući kako se u prvo vrijeme kao student nije baš proslavio.

Kompletan tekst možete pročitati u print izdanju Magazina Azra (broj924)

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti