Brankica Rudan: Unikatnim kombinacijama bježim od klasike

Piše: Redakcija

TORBE I NAOČALE

– Torbe u svim bojama i dezenima obavezan su dio moje svakodnevnice. Ravne baletanke uz dnevnu odjevnu kombinaciju su moj omiljeni izbor. Ešarpe i šalovi se idealno slažu s različitim vrstama odjeće, bilo da je u pitanju ljetna kratka  haljina, koja je ugodna na visokim temperaturama, ili farmerice koje upotpunjuju svaku figuru i čine svaku casual kombinaciju udobnijom. Moji omiljeni modni detalj su sunčane naočale kojih imam u svim bojama, ovisno o kombinaciji koju odaberem za taj dan. U ljetnim danima jeans šorcevi su dobar izbor uz sve što vam padne napamet.

NEOBIČNE KOMBINACIJE

– Omiljena dnevna kombinacija ovisi od godišnjeg doba, ali sve kombinacije koje preferiram za dan uglavnom su casual. Uvijek bježim od klasike, a omiljena kombinacija su pantalone užeg kroja od džinsa ili pamuka uz tunike ili široke džempere. Volim nositi ono u čemu se osjećam ugodno a da pri tome izgleda lijepo, ne mora to biti ništa posebno, ali mora biti pomalo neobično. Najčešće su to „Orsay“, „Terra Nova“, „Mango“ i „H&M“.

ČAROLIJA HALJINE

– Večernju garderobu biram ovisno od situacije. Večernje haljine su pravi izbor ako je u pitanju odlazak na događaj koji to zahtjeva. Ako je u pitanju šetnja i ležeran provod, onda sam vjerna udobnoj obući sa nižom potpeticom. Moje večernje haljine  dizajnirala je Jasna Hadžimehmedović Bekrić, neke je šila moja baka,a ručnim radom oplemenjivala moja mama. Sve su one unikatne. One koje su kupljene su „Orsay“ ili „Mango“, a nekoliko ih je i poznatih brandova kakvo su „Gucci“ ili „Giafranco Ferre“.

JASNA HADŽIMEHMEDOVIĆ-BEKRIĆ

– Mislim da je dizajnerica Jasna Hadžimehmedović- Bekrić, osim što je veliki profesionalac prije svega dobar čovjek, a ja to veoma cijenim kod ljudi koji svoj posao rade prije svega iz ljubavi. Daju od sebe sve da budete zadovoljni kao klijent, ali i da se osjećate ljudski i na kraju odete sa osmijehom na licu jer ste dobili kvalitet.

VOLIM MODU 70-TIH

– Sedamdesete su mi najdraže jer imaju energiju ljubavi, hippy pokreta u svijetu, traperica, perlica i jarkih boja. Taj stil je imao svoj moto i odudarao je od svih prethodnih i budućih. Bio je maštovit i kreativan, uz tada vladajuće R’N’R zvuke, imao je i svoj ritam.

OUTLET VS. SECOND HAND

 

U second handu nisam zaista nikada kupovala i nemam ta iskustva, a u outletima jesam. Najviše mi je ostao u sjećanju onaj u predgrađu Beča, u kojem sam se doslovno izgubila. Što se tiče našeg podneblja dobri i povoljni komadi odjeće se mogu naći u prodavnicama „Zara“ i „Azel France“.

 H&M i NEW YORKER

– H&M definitivno, ali šteta što ga kod nas nema. Mislim da se dosta može naći u New Yorkeru i to je ono što svakodnevno možemo kombinirati uz već postojeće stvari u ormaru. Kvalitet je zadovoljavajući, a cijene su pristupačne. Nema mi ništa draže nego naletjeti na sniženja i pronaći za malo novca nekoliko komada odjeće koju iskoristim maksimalno te sezone. Dosta toga šivenog i unikatnog zahvaljujući baki koja izvn donese unikatne materijale, te uz ono što imam rado kombinujem nešto od pomenutih brendova.

INDIRA VLADIĆ

Indira Vladić ima odličan styling i samouvjereno djeluje noseći ono što je na njoj. Odjeća joj je uvijek prilagođena situaciji. Garderoba prati njenu jaku ličnost i karakter.

ODIJEVANJE I KULTURA

Odijevanje ima veze i sa kulturom. Ne morate imati skupu garderobu da bi izgledali lijepo, znati kombinovati i nositi ono što imate je daleko važnije. Opet ću pomenuti moju baku koja mi je rekla: „Ne mora biti najmodernije, ali mora biti čisto i uredno, pa neka je i zakrpljeno, ali unesi u to malo stila i kreativnosti“. Nonšalanciju ne priznajem u tom slučaju, jer smatram ako ste već te prirode onda se to može izraziti na drugi način i na drugim mjestima. Nepoštivanje dress coda za mene je pomalo i stvar nekulture.

Pročitajte još