Glumica priznala da je griješila: Nekada sam podržavala trgovinu krznom, sada mi se sve to gadi

Piše: Redakcija

Poznata američka glumica Anjelica Huston priznala je kako se kaje što je godinama unazad bila jedna od zagovornica proizvodnje i prodaje budni od prirodnog krzna. Glumca koja je svjetsku slavu stekla ulogom u filmu i seriji “The Addams Family”, priznala je da je u mladosti bila opčinjena garderobom od prirodnog krzna, ali je nakon mnogo godina, ipak shvatila surovu stranu nastanka ovih odjevnih komada zbog čega je odlučila ne samo promijeniti svoje mišljenje, već i aktivno započeti borbu protiv trgovine krznom.

Ona je za “Daily News” govorila da je krzno dugo vremena predstavljalo simbol “glamura i prestiža” zbog čega je i sama bila jako oduševljena, ali i “zaslijepljena” onim što se zaista krije iza cijele industrije proizvodnje krzna. Huston je naglasila da je jako sretna činjenicom da je sve više ljudi iz svijeza showbizza, ali i drugih građana SAD koji su jasno stali uz brojna udruženja koja se bave zaštitom životinja, i koji će u narednom periodu podrđati njenu inicijativu da se na prostoru SAD donese jedinstven zakon o zaštiti životinja, s posebnim osvrtom na zaštitu i zabranu proizvodnje odjevnih predmeta od prirodnog krzna.

Glumica je priznala da je bila šokirana kada je saznala na koji način funkcioniše lanac proizvodnje u industriji krzna, što je pojasnila na primjeru proizvodnje odjevnih predmeta od krzna kojota koji se love na veoma nehuma način čeličnim zamkama, nakon čega životinje budu brutaknu ubijane.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti