Tonči Huljić priznao: Za Olivera sam preoteo pjesmu Što to biješe ljubav, a bila je namijenjena Čoli

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM

Poznati hrvatski kantautor Tonči Huljić ovih dana priprema se za premijerno izvođenje pjesme “Dva put san umra” koju je u originalo izvodio Oliver Dragojević, a koju će u Zagrebu izvesti zajedno sa članovima Zagrebačke filharmonije. Huljić se u jednom intervjuu nedavno izjavio kako je svojevremeno u korist legendarnog Olivera, “ukrao” pjesmu “Što to biješe ljubav”, koju su njeni autori, Marina Tucaković i njen suprug, napisali za Zdravka Čolića.

-Za Olivera sam napisao tri pjesme i sve su bile karijerske. Zdenko Runjić, najbliži saradnik i moj otac u muzičkom smislu, pitao me da li imam pjesmu za Olivera. Napisao sam je na njegovu molbu. I kad je prvi put, 1988, postao direktor Splitskog festivala, trebala mu je pjesma za Olivera. Nije bilo zgodno da je on kao direktor napiše. Od Marine Tucaković i njenog supruga Fute donio sam “Što to biješe ljubav”. Napisali su je za Zdravka Čolića. Čuo sam je i tražio da mi daju tu pjesmu da je pokažem Zdenku. Dvije godine kasnije, Zdenko je i dalje bio direktor, zamolio me da napišem još jednu, pa sam stvorio “Neka se drugi raduju”. Oliver je s tom pjesmom pobijedio. Zadnja je bila “Dva put san umra”- izjavio je Huljić.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti