Kate Middleton dobila je posebnu počast od kraljice Elizabethe

Piše: Redakcija

Kate Middleton i princ William jučer su proslavili osmu godišnjicu braka, a vojvotkinja od Cambridgea će 29. april 2019. pamtiti po još nečemu. Naime, kraljica Elizabetha II. dala joj je najviši orden proglasivši je Dame Grand Cross of the Royal Victorian Order. To je najviši čin u Redu i ekvivalent je tituli viteza. 

The Royal Victorian Order ustanovila je kraljica Victoria davne 1896. kako bi odala počast onima koji ju predstavljaju. Kraljica sama donosi odluku o tome kome će dodijeliti tu počast, a 2012. dobila ju je i supruga princa Charlesa, Camilla. 

Kate je kroz ovih osam godina putovala po zemljama Commonwealtha u ime monarha, pomagala podići svijest o mentalnom zdravlju zajedno s Williamom i Harryjem te vodila vlastite projekte.

Inače, Kate je tek u martu ove godine odradila prvi zajednički angažman s kraljicom Elizabetom II. bez ijednog drugog člana porodice. Njih dvije same posjetile su King’s College u Londonu.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti