Novosti

Doris Dragović: Uslovi u bolnicama su katastrofalni, ne bih se voljela naći u jednoj od tih bolničkih soba

Hrvatska pjevačica Doris Dragović pojavila se na velikom humanitarnom koncertu koji je održan u Splitu pred nekoliko hiljada posjetitelja. Doris je nakon energičnog nastupa bila oduševljena brojem ljudi koji su prisustvovali ovom događaju, a u razgovore za hrvatske medije dotakla se teme bolesti svog supruga koji je tokom protekle godine pretrpio težak srčani udar.

-Mislim da ćemo biti svi sretni kad djeca budu dobila taj svoj važan odjel, a ne da se u toj svojoj fizikalnoj terapiji trpaju s nama starima po mjestima koja nisu predviđena za tu djecu. Sretna sam zbog toga- izjavila je pjevačica nakon koncerta na kojem su prikupljena velika sredstva za rekonstrukciju dječijeg odjeljenja splitske bolnice.

Novinari su potom upitali Doris da prokomentarise zdravstveno stanje svog supruga, budući da je i on tokom protekle godine bio u životnoj opasnosti nakon teškog srčanog udara koji je preživio.

-Dobro je, dobro je, sjajno napreduje u svemu i sretni smo kući zbog toga i to nam je sada najvažnije. Zato je i osmijeh na licu- izjavila je Dragović.