Preminula zvijezda serije Twin Peaks u 72. godini

Piše: Redakcija

Foto: AFP

Kako javlja LA Times, američka glumica Peggy Lipton preminula je u 72. godini od raka, a to su potvrdile i njene kćerke.

– Preminula je mirno imajući svoje kćeri i nečakinje pored sebe. Jako smo zahvalni za svaki trenutak proveden s njom. Nemoguće je osjećaje pretvoriti u riječi, ali sa sigurnošću možemo reći da je Peggy bila svjetionik nade, kako u svijetu, tako i izvan njega. Uvijek će biti dio nas – rekle su.

Glumica Rashida Jones i njena majka Peggy Lipton / AFP

Podsjećamo Peggy je dugo bila u braku s muzičarem Quincyjem Jonesom za kojeg se udala 1974., te je svoju karijeru stavila na čekanje kako bi se posvetila majčinstvu. Majka je dvije kćerke Kadide i Rashide.

Njena kćerka Rashida Jones također se bavi glumom, dok je navodno njena druga kćerka bila zaručena za repera Tupaca u vrijeme njegove smrti, te ga opisuje kao ljubav njenog života.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti