Izet i Leyla Hajrović proslavili petu godišnjicu braka

Piše: Redakcija

Fudbaler Izet Hajrović i njegova supruga Leyja proslavili su petu godišnjicu braka, objavivši fotografije na Instagram storyju. Par Hajrović važi za jedan od najskladnijih brakova, a u njihovom odnosu najvažniji su ljubav, poštovanje i međusobna podrška. Zbog Izetove fudbalske karijere promijenili su nekoliko sredina, a nakon potpisivanja ugovora s „Dinamom“, skrasili su se u Zagrebu.

Iako im je trenutna adresa stanovanja Zagreb to ih ne sprečava da uživaju i putuju. Krajem prošle godine otputovali su na čarobne Maldive, a već u martu ove godine otišli su na romantično putovanje u Pariz.

Da život fudbalera iziskuje mnogo odricanja najbolje zna Leyla koja je zajedno s Izetom učinila da njihova ljubav bude što ljepša i snažnija. U periodu kada je Izet igrao za „Galatasaray“ u Istambulu živjeli su na dvije adrese, on u turskoj dok je ona bila u Švicarskoj, ali su pored svega činili da što više vremena provedu zajedno.

– Svakog petka sam hvatala nakon posla posljednji let iz Züricha za Istanbul. Tamo sam ostajala preko vikenda, sređivala stan i završavala sve što je potrebno za Izeta. Nekad je bilo teško, zbog jezičke barijere, nisam pričala turski, a u Istanbulu, naravno, svako ne priča engleski ili njemački, ali sam ipak uspjela završavati sve potrebno. Malo smo provodili vremena zajedno, jer je imao utakmice izvan Istanbula. Ponedjeljkom bih hvatala rano ujutro prvi let za Zürich i pravo s koferom išla na posao. Iako je to bio naporan period, to je bio jedini način da se vidimo. Bili smo tužni i bilo je suza, ali obećali smo jedno drugome da ćemo se izboriti i da ćemo ostati zajedno. I kao što vidite, održali smo obećanje. Nebitno gdje će Izet igrati u budućnosti, u svaku državu bih išla s njim. Mi funcioniramo kao tim i sve što on radi, radi za nas i obrnuto – kazala je Leyla u intervjuu za naš magazin.

Kompletan intervju čitajte ovdje.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti