Holivudski glumac u nemilosti izdavača: Niko ne želi objaviti njegove memoare

Piše: Redakcija

Holivudski glumac i režiser, Woody Allen trenutno prolazi kroz najteže životno razdoblje, a sve zbog skandala koji je izazvao prije nekoliko godina. Naime, jedno od najvećih imena američke kinematografije, već mjesecima bezuspješno pokušava izdavačku kuću koja bi pristala da objavi njegove memoare. Allen koji je optužen za zlostavljanje svoje usvojene kćerke Dylan Farrow 1992. godine, kada je djevojčici bilo svega sedam godina, godinama nakon skandala, suočava se sa brojnim optužbama, i ignorisanjem filmskih radnika koji su godinama unazad odbijsali saradnju sa slavnim filmadžijom.

Allen je naime, već prije nekoliko godina pripremio memoare, ali još niti jedna poznatija izdavačka kuća nije se usudila pristati da ih objavi u strahu od reakcije javnosti. Allen je naime, išao “od vrata do vrata” pokušavajući na sve načine objaviti memoare koji kriju njegovu stranu priče, ali mu to nikako ne uspijeva.

-Ne vidim nikakvu mogućnost da on nešto radi u budućnosti- izjavio je svojevremeno urednik u magazina “Variety” Tim Gray.

I dok Allen ne dobija nikakvu šansu u SAD, priliku da objavi svoje memoare mogao bi dobiti u Francuskoj gdje je boravio nekoliko puta kako bi sa urednicima nekoliko izdavačkih kuća pokušao sklopiti poslovnu saradnju. Za to vrijeme, Allen je sa grupom španjolskih producenata sklopio ugovor o saradnji i snimanju novog filma koje bi uskoro trebalo da počne.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti