Prvo polufinale Eurosonga u Tel Avivu održava se večeras

Piše: Redakcija

Foto: AFP

U Tel Avivu je sve u znaku 64. takmičenja za najbolju pjesmu Evrope, a svečanom ceremonijom u nedjelju navečer, najgledaniji muzički događaj je službeno počeo. Ove godine, predstavit će se izvođači iz 41 zemlje. Večeres je prvo pulufinale, dok će ostali takmičari nastupiti u četvrtak.

Po deset država koje u dva polufinala osvoje najveći broj glasova, 18. maja će se takmičiti zajedno za “velikom petorkom”, koju čine Britanci, Španci, Njemci, Italijani i Francuzi, a direktan plasman u finale ima i Izrael kao zemlja domaćin. 

Foto: AFP

Prema prognozama kladionica, u takmičenju za najbolju pjesmu, najveće šanse za pobjedu ima Holandija, a među favoritima su i Rusija, Italija, Švedska i Francuska. 64. „Eurosong“ se održava pod sloganom “Dare to Dream”. 

Bosna i Hercegovina ove godine nema svog predstavnika. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti