Novosti

Kamere u porodičnoj vili Michaela Schumachera: Dokumentarac o oporavku legenardnog vozača Formule 1

Porodica legendarnog vozača Formule 1, Michaela Schumachera, prvi put nakon nesreće, koju je doživio 2013. godne, dozvolila je kamerama ulazak u porodičnu vilu u kojoj se on oporavlja. Naime, njemački reditelji Mihael Veh i Hans-Bruno Kamertens, uz punu podršku porodice slavnog Nemca, snimili su dokumentarni “Schumacher”.

U dokumentarcu će se naći neobjavljeni arhivski snimci iz života proslavljenog vozača, kao i svedočenja najbližih članova porodice, supruge Korine i oca Rolfa Schumachera. Premijerno prikazivanje filma zakazano je za 5. decembar ove godine.

Podsjećamo, Michael Schumacher je 2013. godine doživio nesreću na skijanju u francuskim Alpama nakon čega je šest mjeseci bio u induciranoj komi. Zbog teške povrede glave ostao je paraliziran i više nikada neće moći hodati. Nakon dvije godine, počeo je pokazivati znakove buđenja i svjesnosti, ali napredak je od tada bio jedva vidljiv. Nedavno su strani mediji objavili da se njegovo stanje itekako poboljšalo. Navodno da Schumacher više nije vezan za krevet te da mu nisu potrebne cjevčice za dobijanje hrane. 

 

Pratite nas na društvenim mrežama