Prijeti mu bankrot: Slavni kuhar konačno priznao da je u problemu

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BxhX7tBnkn0/

Popularni britanski kuhar i jedno od omiljenih Tv lica posljednjih godina, Jamie Oliver potvrdio je na svom Instagramu Informaciju o kojoj se govori mjesecima unazad. Zbog ozbiljnih finansijskih problema sa kojima se suočava, njegov lanac restorana koji trenutno zapošljava više od 1000 radnika širom svijeta, mogao bi uskoro “okačiti katanac” i definitvno proglasiti bankrot.

Oliver je još 2008. godine nakon velikog uspjeha koji je ostvario u svom kulinarskom show programu, pokrenuo veoma unosan biznis otvorivši niz restorana koji su nosili naziv “Jamie’s Italian”. Na samom početku, posao sa restoranima pokazao se kao pun pogodak, ali je samo par godina kasnije, došlo do brojnih problema.

Jamie je pokušao izgladiti stvar pokrenuvši niz nepopularnih poteza, poput onog kada je pokrenuo reprogram milionskih dugovanja, a potom i dobijanjem velikog kredita koji naposlijetku nije uspio “zakrpiti” sva dugovanja.

-Devastiran sam činjenicom da su naši voljeni restorani u Velikoj Britaniji prepušteni prinudnoj upravi. Duboko sam ožalošćen takvim ishodom. Želio bih da se zahvalim svim ljudima koji su, tokom proteklih godina, svim srcem uložili sebe u ovaj posao- napisao je Oliver na svom Instagramu.

https://www.instagram.com/p/BxuTwJYHikO/?utm_source=ig_embed

Kuhar prethodnih dana nije želio komentarisati svoje finansijsko poslovanje, a još manje je poznato šta će se u narednim danima dogoditi sa brojnim radnicima koji s velikom zebnjom očekuju presudni potez koji će napraviti banke kod kojih je Oliver zadužen.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti