Počelo suđenje Tonyju Cetinskom

Piše: Redakcija

Jučer je na Općinskom sudu u Pazinu počelo suđenje Tonyju Cetinskom za nesreću koja se desila u novembru 2017. godine. Naime, tog dana u Pustoj ulici u Rovinju pjevač je autom udario 62-godišnjeg Ibrahima Kevljina koji se smrtno stradao. 

Na  sud je došao je u pratnji svog advokata  Gorana Marjanovića. 

– Uz duboko suosjećanje prema porodici  i što sam bio učesnik ove nesreće, ne osjećam se krivim – izjavio je  Cetinski u sudnici.

Prvog dana suđenja date su samo uvodne riječi te su obje strane imale priliku iznijeti svoje žalbe i prijedloge. Nova rasprava je zakazana za 15. i 16. juli  kada će biti ispitani vještaci i toksikolozi.

Početkom ove godine, Tony je za naš magazin kazao da je ova tragedija ostavila neizbrisive ožiljke na svima.

– Budući da ne želimo utjecati na sud, polemizirajući o svemu putem medija, mogu vam dati samo kratku izjavu. Prije svega, još jednom bih izrazio žaljene za stradalim kao i za samom činjenicom da mi nisam mogao pomoći, a koja je ostavila bolan trag u mom životu, kao i žaljenje za traumom koju je ta nesreća ostavila na njegovu porodicu. Smatram da napisano u optužnivi nije ono što se dogodilo, ali ako se u daljnjem postupku dokaže bilo kakva krivnja s moje strane, za svoje eventualne pogreške spreman sam odgovarati – kazao je tad. 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti