Članica zloglasnog kulta Nxivm priznala: Držala sam je zatočenu dvije godine, bila je predebela i morala je snositi posljedice

Piše: Redakcija

Nekadašnja članica sekte Nxivm, Lauren Salzman, u utorak je svjedočila na sudu i tokom ispitivanja tužioca priznala da je pune dvije godine držala pritvorenom jednu ženu u spavaćoj sobi, a sve zbog toga što je ona, kao pripadnica ove sekte načinila niz prekršaja. Salzman je priznala da je žrtvu držala zatočenom u svojoj sobi jer je ona u prethodnom periodu pokazala interesovanje za jednog muškarca, a obzirom da pravila sekte nalažu da je jedini muškarac u koga je mogla biti zaljubljena bio vođa kulta, Keith Raniere, morala je snositi rigorozne posljedice. Pored toga, Salzman je izjavila da se nesretna djevojka tokom boravka u kultu ugojila, što je predstavljqao drugi veliki prekršaj.

-Od svih stvari koje sam napravila i svih zločina koje sam priznala, ovo je bila najgora stvar koju sam napravila. Što da kažem? Držala sam je u sobi dvije godine i niko je nije smio posjećivati. A kad sam dolazila, nisam bila ljubazna- izjavila je Salzman pred sudom.

Ona je ovo uradila na lični zahtjev Ranierea koji je mladoj djevojci porijeklom iz Meksika zaprijedio da bi mogla biti deportovana u rodnu zemlju ukoliko bilo kome progovori o onome što je proživjela u prethodne dvije godine.

Raniere koji se nalazio na čelu zloglasnog kulta koji je ispoljavao različite seksualne aktivnosti, ranije je bio optužen za zloupotrebu nekoliko djevojaka i žena koje su bile prisiljavane na različite seksualne aktivnosti, a sve pod plaštom udruženja koje e borilo za jačanje ženskih prava.

Salzman je pristala svjedočiti nakon što su otkrivene mnoge tajne koje je Raniere vješto skrivao posljednjih godina, a jedan od glavnih razloga zbog kojih je pristala “okrenuti leđa” svom vođi, bilo je obećanje koje joj je ranije dao, a koje se ticalo toga da će njih dvoje stupiti u bračnu zajednicu i da će imati djecu, što se na kraju ipak nije dogodilo.

https://www.instagram.com/p/BxOA6rzHm3I/

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti