Oskarovac Geoffrey Rush dobio dva miliona dolara odštete za klevetu

Piše: Redakcija

Foto: Youtube
https://www.youtube.com/watch?v=THJnaR5bavU

Nakon što je tužio tabloid Sydney zbog klevete oskarovac Geoffrey Rush dobio je 1,96 miliona australskih dolara odšetete. Tabloid je tvrdio kako je navodno Geoffrey seksualno napastvovao mladu glumicu. Prošlog mjeseca savezni sud u Sydneyju utvrdio je da je 67-godišnji Rush oklevetan u tekstovima objavljenim 2017. godine, te mu dodjelio 850.000 dolara odštete.

U četvrtak je u sudu dodjeljeno glumcu još 1,96 miliona dolara kamate i odštete gubitka zarade u prošlosti i budućnosti zbog utjecaja koji su napravili ti tekstovi na njegov ugled. Ukupna isplata iznosi više od 2,8 miliona dolara, što je ujedno i najveća isplata za klevetu u Austirji koju je neka osoba dobila na sudu, navela je australska televizija ABC.

Rush je tužio Daily Telegraph u 2017. za klevetu zbog tekstova u kojima se tvrdilo da je spolno uznemiravao i neprimjereno dodirivao mladu žensku zvijezdu tijekom izvedbe “Kralja Leara” u Sydneyu 2015.-16. U presudi koja je objavljena u aprilu savezni sud je utvrdio kako je izvještaj medija bio bezobrazan, neodgovoran primjer senzacionalističkog novinarstva najgore vrste i da je glumica Eryn Jean Norvill sklona pretjerivanju i dodavanju.

Pročitajte još