Glumica otkrila kakve uloge nikada ne prihvata: Ono što se kosi sa mojim moralnim načelima ne želi igrati

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BtRwPusnzdr/

Srbijanska glumica Sloboda Mićalović publici u Regionu postala je poznata po brojnim ulogama u kojima tumači likove mladih i nježnih djevojaka čije su sudbine obično protkane tužnom životnom pričom. Supruga glumca Vojina Ćetkovića posljednjih je godina ostvarila nekoliko zapaženih uloga, a ono što njoj najviše godi, kada je riječ o likovima koje tumači, jesu upravo emotivne i iskrene priče koje na najbolji mogući način dočaravaju cjelokupnu tematiku, ali i historijske događaje jednog vremena u koje je radnja obično smještena.

Javnosti je postala poznata ulogom u seriji “Mješoviti brak”, a potom su se ređale sjane role u filmovima “Zona Zamfirova”, “Pljačka trećeg Rajha” i “Santa Maria della Salute”.

-Kada pogledam to su bile najsnažnije uloge, najviše su se primile kod publike. Ja sam zaista imala različite uloge. Kao što je u ovoj predstavi, zatim u “Korenima”, pa i u filmu “Na mliječnom putu”. To su sve neke različite stvari, za nas, glumce, je uvijek fantastično da imamo mogućnost da se transformišemo. To nam je zabavno, nije mi sigurno zabavno da non-stop igram jednu te istu stvar koju sam već osvojila. Ja volim da iznenadim publiku. Kao što sada igram u ovoj predstavi, pa su oni iznenađeni kada opsujem- istakla je Mićalović.

Ipak, kada je riječ o ulogama koje nude nešto agresivniji pristup, protkan nasiljem i eskplicitnim scenama, Sloboda ostaje izričita. Takve ponude skoro pa uvije odbija u samom startu.

-Odbijam ono što mislim da nije za mene, što me ne interesuje. Što se kosi sa mojim umjetničkim i moralnim načelima, to uvijek gledam da odbijem. Nekada nisam u mogućnosti, pa prosto moram da uradim nešto, da napravim neki mali kompromis, ali se apsolutno trudim da to svedem na minimum- priznala je Sloboda.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti