Kralj Instagrama ponovo provocira: Udruženja za zaštitu životinja bijesna zbog nasilja nad kornjačama

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BMup4qZjG5g/

Samoproglašeni “Kralj Instagrama”, Dan Bilzerian ponovo je razbjesnio članove udruženja za zaštitu životinja zbog njegovog videa koji je nedavno osvanuo na Instagramu. Kontroverzni bogataš poznat po svojim žurkama na kojima često i sam pozira u društvu golišavih djevojaka, ovoga puta, na jednu takvu zabavu “doveo” je nekoliko galapogoskih kornjača koje su bile sastavni dio “programa”.

View this post on Instagram

Sugar daddies in LA be like…

A post shared by Dan Bilzerian (@danbilzerian) on

Bilzerian koji je uveliko postao poznat po bahatim žurkama na kojima se često može vidjeti kako u kavezima drži egzotične vrste životinja, te u svom velikom dvorištu hrani krokodile, medvjede i tigrove, na posljednju od svojih zabava, svojim golišavim prijateljicama upriličio je susret sa kornjačama.

View this post on Instagram

When your girls hungry

A post shared by Dan Bilzerian (@danbilzerian) on

Iako se na snimku koji je objavio vidi kako jedna od kornjača “nasrće” na djevojku u bikiniju, mnogi smatraju kako ovoj ugroženoj vrsti nije mjesto na ovakvim zabavama već u njihovom prirodnom staništu. Bilzerian je ranije bio poznat po tome što je uglavnom u zaštićenim prirodnim zonama diljem Afrike boravio u lovu na lavove i slonove, danas se predstavlja kao veliki zaštitnik životinja.

View this post on Instagram

Hit her with the one two

A post shared by Dan Bilzerian (@danbilzerian) on

On je prethodno sa svojih zidova uklonio brojne trofeje egzotičnih životinjskih vrsti jer se plašio kako bi se mogao naći na sudu, jert su neke od njih, koje su postale njegov plijen u tom periodu bile pod zaštitom države. Ipak, bahati bogataš previše i ne mari za kritike ističući kako životinje koje se nalaze u njegovo vlasništvu žive u savršenim uslovima.

Pročitajte još