Kolege se opraštaju od Đele Jusića: Adio, prijatelju stari

Piše: Redakcija

Foto: Instagram

Dubrovački kompozitor, dirigent i gitarist Đelo Jusić preminuo je jučer u 81. godini u Zagrebu. Ostat će upamćen po svom sjajnom umjetničkom djelu. Vrhunski kompozitor, odlični gitarista, vrhunski aranžer i dirigent karijeru je počeo davne 1961. godine s “Dubrovačkim trubadurima”. Decenijama se ubraja među najznačajnije ličnosti muzičke i umjetničke scene na ovim prostorima. Za poslijeratnu BiH najznačajniji je oratorij “Srebrenički inferno”, koji je komponirao.

Njegova smrt pogodila je njegove kolege, koji su se putem društvenih mreža oprostili od svog prijatelja. Posebno emotivan status napisala je snaha pokojnog Đele .

– Dragi moj svekre, seniore, maestro. Miješaju se emocije tuga, ponos. Bila je privilegija poznavati Te, a još veća dijeliti s Tobom mnoge lijepe trenutke. Najbolji svekar na svijetu! Nedostajat će mi naši razgovori, kritike, smijeh, miris lule koji te odavao kad si nas htio iznenaditi. Teško mi je bilo što suvislo napisati. Ostaju uspomene i ljubav trajno urezane u mom srcu. Putuj nebeskim prostranstvima. Adio – poručila je Paula Jusić.

Od kompozitora se oprostila i Neda Ukraden.

– Posljednji pozdrav velikom umjetniku, kompzitoru, Dubrovčaninu, divnom čovjeku Đeli Jusiću. Iskreno saučešće porodici – napisala je na Instagramu Neda uz fotografiju iz prošlosti.

Uz zajedničku fotografiju, Tereza Kesovija je napisala: “Adio, prijatelju stari…”

– Trubadur…. Gospar…. Maestro… Adio dragi Đelo Jusić – napisala je Jospia Lisac na Facebooku.

Od Đele se oprostio i bivši načelnik Srebrenice, Ćamil Duraković.

– Otišao je na bolji svijet ovaj veliki čovjek. Autor Srebreničkog inferna. Neka mu je vječni rahmet

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti