Vremešni dekica pobjednik britanskog talenta: Dio novaca proslijedit će u humanitarne svrhe

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/ByOJMnrpUkN/

Veteran rata Colin Thackery pobjednik je ovogodišnjeg showa “Britain’s Got Talent”. Simpatični dekica koji se nalazi na pragu desete decenije života, osvojio je srca publike i žirija, a pjesmom “Love Changes Everything” uspio je domoći se vrijedne nagrade u iznosu 250 hiljada dolara i prilikom da tokom svečanog prijema nastupi pred kraljicom Elizabethom II.

-Zaprepašćen sam, sada mogu da umrem srećan. Služio sam Njeno visočanstvo decenijama, a sada ću joj i pjevati- izjavio je Thackery koji u jednom trenutku od uzbuđenja nije mogao govoriti.

Publika je bila oduševljena njegovom izvedbom numere “We’ll Meet Again” koju je otpjevao u čast svoje preminule supruge sa kojom se vjenčao davne 1950. godine, samo par mjeseci prije odlaska u korejski rat.

Nakon spektakularnog nastupa, ovaj simpatični dekica, koji je sve vrijeme imao veliku podršku publike, uspio je izvojevati pobjedu nad dvojicom mađioničara koji su bili njegovi najveći konkurenti u finalnoj emisiji. Colin je na kraju showa istakao kako osjeća veliku čast i odgovornost jer će predstavljati svoje kolege veterane tokom svečanog nastupa i prijema koji će mu biti upriličen u Buckinghamskoj palači.

On je na kraju dodao da će dio novčanih sredstava koje je osvojio, proslijediti u humanitarne svrhe.

Pročitajte još