Pojavila se na rutinskom pregledu: Ljekari su joj otkrili opaku bolest

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/Bx76fpVAdzR/

Holivudska glumica Marcia Cross svjetsku slavu stekla je ulogom u seriji “Očajne kućanice”, a baš poput drugih žena, u svojim 50-tim godinama, redovno odlazi na ljekarske preglede. Jedan takav, u početku rutinski pregled kod ljekara prije nekoliko godina, za nju je bio šokirajući kada je nakon analize krvi otkriveno da boluje od veoma rijetkog oblika karcinoma. Naime, Glumici je dijagnosticiran karcinom anusa, što je za nju u tom trenutku bila poražavajuća činjenica.

-Nisam mogla ni da zamislim da nešto nije u redu, jer nisam imala nikakvih simptoma. Doktor mi je uručio rezultate i rekao, “Šta god da je, hoću da znaš da je izlječivo!”- izjavila je glumica koja je u tom trenutku doživjela šok.

https://www.instagram.com/p/ByBSyuOgd_I/

Sve se odigralo 2009. godine kada je i njenom suprugu otkriven karcinom grla, a ono što glumica tada nije mogla nikako da shvati, bila je činjenica da je njen rak, kao i rak njenog supruga bio povezan tipom virusa humanog papiloma (HPV), polno prenosive bolesti koja je dovela do uzroka stvaranja kancerogenih tvari u organizmu.

Nakon brojnih skupocjenih terapija, glumica je pristala na posbnu vakcinaciju koja je vremenom iz njenog organizma uspjela otkloniti ovaj virus, nakon čega je započela borbu s kracinomom, koja se na kraju pokazala uspješnom. Danas i sama ističe kako će svoje kćerke uskoro podvrgnuti istom tretmanu vakcinacije kako bi zaštitila njihovo zdravlje.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti