Tony Cetinski progovorio o diskriminaciji: Bez Porina sam jer moji autori nisu iz Hrvatske

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/Bqmd-OaACdJ/

Poznati hrvatski kantautor Tony Cetinski, nedavno je dobio nagradu pjevača godine koju mu je dodijelio beogradski radio “Naxi”. Tokom svečane dodjele nagrada, Cetinski je govori o svojoj karijeri ali i činjenici da već godinama unazad ne uspjeva dobiti prestižnu muzičku nagradu “Porin” iz razloga koje je dugo krio od javnosti. On se prisutnima obratio govorom, nakon čega je priznao da mu jako smeta diskriminiranje pojednih muzičara u Hrvatskoj među kojima se i sam nalazi, a kao glavni razlog vidi veoma banalnu stvar.

-Na posljednjem albumu sam imao autore, od kojih većina nije iz Hrvatske. Zašto me nema u nominacijama za Porin? Eto zato. Volio bih da se to promijeni, da i ostale države razmišljaju tako, da muzika nema granica, počevši od nas samih. Zato sam ovo namjerno htio reći večeras, na ovoj dodjeli- priznao je Cetinski.

On je dodao da je sretan kada vidi muzičare iz Srbije koji s velikim uspjehom nastupaju u Hrvatskoj, kao i u obrnutom slučaju, gdje zvijezde iz Hrvatske budu veoma lijepo dočekane u Boegradu. Cetinski je dodao da bi svi trebali raditi na prevazilaženju barijera koje su dovele do stvaranja negativnog utiska kod javnosti. Za njega je muzika nešto što je zajedničko svima i na čemu se još mnogo toga treba uraditi.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti