Slavna glumica o borbi s rakom: Zahvalna sam što sam živa

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/Bx76fpVAdzR/

Poznata holivudska glumica Marcia Cross, čiju je karijeru obilježila uloga u seriji “Očajne domaćice”, jedna je od rijetkih slavnih ličnosti koje su otvoreno govorile o zdravstvenim problemima. Naime, ona je prošle godine otkrila da se borila s rakom anusa, kao i to da su ona i njen suprug Tom, kojem je 2009. godine dijagnosticiran rak, vjerovatno oboljeli od virusa HPV. Naime, riječ je o virusu koji se može prenijeti s jedne na drugu osobu spolnim putem ili kontaktom kože na kožu. 

No, činjenica da su njene 12 godina stare blizanke završile još jednu školsku godinu, podstakla je slavnu glumicu da još jednom progovori o ovoj temi. 

https://www.instagram.com/p/BtOR65yDpbJ/

– Teško je i neugodno govoriti o ovoj bolesti, ali moramo početi. Meni je to spasilo život. Jučer sam sjedila na završnom školskom događaju mojih kćerki i bila sam nevjerovatno zahvalna što sam živa i što sam dobro. Zato mi nije problem govoriti o raku anusa, čak ni po cijenu da me to zauvijek obilježi jer ako time bar jednoj osobi pomognem da doživi ovo što sam ja uz kćerke doživjela, onda je moja misija ispunjena – rekla je ona. 

https://www.instagram.com/p/ByBSyuOgd_I/?utm_source=ig_embed

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti