Kate Middleton i princ William doživjeli saobraćajnu nesreću

Piše: Redakcija

 AFP

Kako navodi britanski portal „The Week“, ovog ponedjeljka u Londonu učesnici saobraćajne nesreće bili su Kate Middleton i princ William. Ovo je četvrta saobraćajna nesreća u kojoj su učesnici članovi kraljevske porodice. Pored njihovog vozila u saobraćajnoj nesreći sudjelovalo je i motor policajca njihove specijalne zaštite. Ovaj portal piše i kako je u ovoj nesreći nastradala 83-godišnjakinja, koja se nalazi u teškom stanju. Nastradala žena hitno je prebačena u bolnicu.

– Kate i William su jako zabrinuti i potreseni – rekli su iz Kesingtonske palače.

Žrtva živi nedaleko od mjesta na kojem se dogodila saobraćajna nesreća, a njena kćerka koja je u tom trenutku bila prisutna izjavila je kako su povrede ozbiljne, te da liječnici rade sve što mogu kasko bi njeno stanje održali stabilnim.

– Istraga je trenutno u ranoj fazi, a policajac koji se vozio na motoru trenutno se ispituje kao svjedok. Naše misli su usmjerene prema žrtvi i njenoj porodici – izjavio je zastupnik specijalne zaštite kraljevske porodice.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti