Michael Jackson: Sahranjen je sa šminkom i posebnom perikom

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BtEaCNaBW-Q/

Danas se navršava punih deset godina od smrti kralja popa, Michaela Jacksona, a svakodnevno se pojavljuju novi detalji o njegovom životu i smrti koji zaokupljaju javnost. Prije svega, tu je dokumentarac “Leaving Neverland” koji je bacio sjenku na sve njegove uspjehe i talente zbog optužbi o pedofiliji. A sada je porodica pjevača otkrila i kako je kralj popa sahranjen. Kako su rekli, željeli su da po svaku cijenu osiguraju da mu tijelo ostane očuvano. Sahranjen je u jednom od svojih kostima, zajedno s kultnim bijelim rukavicama.

Prvobitni plan bio je da bude sahranjen u zlatnom kovčegu, ali su se opravdano plašili pljačkaša grobova, pa su riješili da umesto zlatnog to bude betonski kovčeg. Djeca su mu u kovčeg stavili cedulju na kojoj je pisalo tata volimo te i nedostaješ nam. Otkrio je da je njegov kovčeg koštao preko 18.ooo funtii, ali i da je Michael sahranjen sa posebnom perikom rađenom baš za sahranu kako bi imao svoju omiljenu dužinu kose do ramena.

Pored toga, bio je našminkan baš kao za scenu. Porodica je na grobno mesto ugradila i senzore i kamere, koji na bilo kakav pokret aktiviraju čuvare.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti