Seks-poze iz svijeta: Misionarski sa stavom vole Holanđani, u Španiji je popularna lotos poza…

Piše: Redakcija

Tražite li ideju da osvježite svoj seksualni život, jednostavan način za to je uvođenje novih seks poza, savjetuju seksualni terapeuti za Men’s Health. Oni donose pregled nekoliko omiljen poza po evropskim državama, a međunarodno seks “putovanje” možete dodatno začiniti stranim naglaskom ili igranjem uloga u kojoj ste vi ili partner/ica državljani druge zemlje, a danas ste se prvi put sreli…

Poza slon

Ovo je jedna od omiljenih seks-poza u Italiji i Francuskoj, a još se naziva i poza “lijeni pas”. U njoj žena leži na trbuhu s jastukom smještenim ispod donjeg dijela trbuha kako bi kukovi bili u zraku. Partner se nalazi iza njenih leđa i rukama se oslanja na krevet kako bi njegov torzo ostao u zraku, dok je nogama polegnut na partnericu. Ova modifikacija klasične doggy poze dodaje određenu dozu romantike, jer su tijela nešto bliže pa se partneri mogu i ljubiti, a jastuk ispod trbuha omogućava bolju stimulaciju G-tačke partnerice.

Lotos poza

Ova je seksualna poza omiljena među ljubavnicima u Španiji. U njoj žena sjeda na krilo muškarca tako da svoje noge omota oko njegovog struka, a njihova tijela čine oblik cvijeta. U Španiji ova je poza i svojevrsni simbol seksualne slobode jer su u toj zemlji 1970-ih bili zabranjeni filmovi s eksplicitnim prizorima seksa.

– “Posljednji tango u Parizu” Španci su masovno odlazili gledati u Francusku, a upravo taj film prikazuje ovu pozu. U njoj su ljubavnici posve priljubljeni i gledaju se oči u oči – objašnjava profesorica seksologije Belen Molinuevo sa Sveučilišta Madrid.

Misionarski sa stavom

Ova poza je vrlo popularna u Holandiji, a predstavlja odmak od tradicionalne misionarske poze. U njoj partnerica leži na leđima s potpuno raširenim rukama i nogama. Prema seksolozima, ova poza simbolizira otvorenost i ranjivost žene ljubavniku, što u seks donosi dozu senzualne erotike.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti