Pritisak bi bio na porodici: Britanski princ otkrio kako bi reagirao kada bi mu djeca rekla da su gey

Piše: Redakcija

Britanski princ William i njegova supruga Kate važe za jedan od najskladnijih poznatih parova, a nerijetko se navode i u kontekstu roditelja za primjer. Princa su nedavno pitali kako bi reagirao kada bi mu jedno od troje djece reklo da je gey. 

– Mislim da ljudi ne razmišljaju o tome sve dok ne postanu roditelji. Mislim da je to sasvim OK. Jedino zbog čega bih bio zabrinut, a zbog uloge koju moja djeca imaju, jeste kako će na to gledati javnost i kako će interpretirati – rekao je on. 

William je dodao i to da supruga i on često sa djecom pričaju o ovoj temi, a sa ciljem da im prenesu što više informacija. 

– Komunikacija je vrlo bitna u svemu i da biste nešto razumjeli morate o tome razgovarati. Morate znati i to kako da podržite jedni druge i da zajedno prođete kroz taj proces – rekao je princ i još jednom naglasio da ga ne brine to što bi se neko od njegove djece mogao izjasniti kao gey, ističući da bi pritisak svakako bio na porodici. 

Podsjećamo, William i Kate imaju troje djece, Georgea, Charlotte i Louisa. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti