Maleni Archie bit će kršten danas: Pozvano je tek 25 ljudi, kraljica neće prisustvovati

Piše: Redakcija

FOTO: AFP

Kako je najavila palača danas će se održati krštenje sina princa Harryja i Meghan Markle.  Maleni Archie Harrison Mountbatten-Windsor, bit će kršten u Windsoru.

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa, objavit će neke od fotografija s krštenja koje će snimiti fotograf Chris Allerton, stoji u saopćenju palače.

Krštenje će se održati u malom intimnom i porodičnom krugu, a imena kumova neće se otkrivati . Pozvano je tek 25 ljudi, a očekuju se najbliži članovi porodice: princ Charles i njegova supruga Camilla, princ William i Kate Middleton sa svoje troje djece, Meghanina majka Doria Ragland i kumovi. Kraljica Elizabehta ovoga puta zbog već zakazanih obveza neće moći biti prisutna na krštenju osmog praunuka.

Foto: AFP)

Podsjećamo, Meghan i Harry su se vjenčali u maju 2018. godine, a 6. maja ove godine su dobili svog prvog sina. Najavljeno je da će maleni Archie ove jeseni, zajedno s roditeljima, krenuti na svoju prvu zvaničnu turneju, a tročlana porodica će posjetiti  Malawi, Angolu u i Južnu Afriku. 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti