Stevie Wonder mora na operaciju

Piše: Redakcija

AFP

Američki pjevač koji je slijep od rođenja, Stevie Womder, kao dijete naučio je svirati usnu harmoniku, klavir i bubnjeve. Proslavio se davne 1962. godine kada se nalazio na top listi pjesmom “Fingertips”. Uslijedio je niz hitova među kojima su najpoznatiji bili: “I Was Made To Love Her”, “For Once In My Life”, “Superstition”, “My Cherie Amour”, “Happy Birthday” i mnogi drugi.

U sklopu muzičkog festivala British Summer Time u Hyde Parku, kako prenosi BBC izjavio je da mora na transplataciju bubrega.  

– Želim da znate, došao sam vas pozdraviti i zahvaliti na vašoj ljubavi. Volim vas i Bog vas blagoslovio! – dodao je.

Prema nacionalnoj zdravstvenoj službi (NHS) razlog transplatacije bubrega najčešće je zatajenje bubrega ili hronična bubrežna bolest. Osoba može donirati bubreg još za života, jer ljudi trebaju samo jedan bubreg da prežive.

– Operacija će biti u septembru no prije toga ću održati još nekoliko koncerata – rekao je Stevie Wonder publici koja je glasno pratila njegov nastup.

 

Wonderova podrška na subotnjem koncertu bio je njegov prijatelj Lionel Richie.

Wonder je 2017. odao počast bivšem frontmanu Commodoresa izvodeći “Easy” na svečanosti u njegovu čast u Centru Kennedy. Richie je kasnije rekao:

– Ušao sam u posao jer sam želio biti poput Steviea Wondera, a Stevie sada pjeva moju pjesmu, to je nadrealno.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti