Čak ni 20 godina od tragične smrti detalji iz njegovog života ne prestaju intrigirati javnost

Piše: Redakcija

Foto: Instagram
https://www.instagram.com/p/Bz-dNvknGDb/

Danas se obilježava punih 20 godina od tragične smrti Johna F. Kennedyja Jr., njegove supruge Carolyn i njene sestre Lauren, koji su poginuli u avionskoj nesreći, a neke detalji, kako iz njihovih života, tako i iz njihovih posljednjih trenutaka, javnost nikada neće imati priliku saznati.

Tema o kojoj se najviše piše čak i 20 godina poslije njihove smrti jeste njihov brak i odnos između njih dvoje. Većina njih tvrde kako su prije nesreće prolazili kroz težu bračnu krizu, neki tvrde kako je razlog svađe bilo to što Carolyn nije željela imati djecu, drugi kako je njegova sestra Caroline bila protiv njihovog braka, kao i da njegovoj supruzi nije godila sva ta silna medijska pažnja i paparazzi koji su ih pratili u stopu.

https://www.instagram.com/p/Bz80B1BHIgV/

Dva mjeseca prije nesreće John F. Kennedy Jr. povrijedio je gležanj na paraglajdingu, a povredu je vukao sve do svoje smrti, ali ga to nije spriječilo da sjedne za upravljač malenog aviona koji je kupio tri mjeseca ranije i koji je zapravo te večeri prvi put vozio sam, bez instruktora. Sve do te večeri John je letio zajedno sa svojim instruktorom Jayem Biedermanom do Massachusettsa, pa je ovaj put htio sam preuzeti, bez dodatnog pilota, očito uvjeren da sam može upravljati avionom tipa Piper Saratoga.

Carolyn Kennedy na sve je načine pokušala izbjeći taj let do Martha’s Vineyarda, te je većinu popodneva provela je na pedikuri, tražeći od kozmetičarke da joj iznova nanosi novi lak, jer nikako nije uspjela pogoditi nijansu koju je željela. Za vrijeme boravka na tretmanu Kennedy je nazivao svoju suprugu, ali se ona nije javljala, sve do pred kraj, kada je napokon pristala da po nju stigne vozač i odveze je do aerodroma.

https://www.instagram.com/p/ByIoujyn4jQ/

Na nagovor Carolyn Kennedy, s njima na put je krenula i njena mlađa sestra Lauren, vjerojatno samo kako bi smirila i više nego napetu situaciju između supružnika. Trojac je uzletio 16. jula u 20.39 iz New Jerseyja, puno kasnije nego što je prvotno bio plan. Iako je, gledajući prognozu, vrijeme bilo na njihovoj strani, do večeri se spustila gusta magla, zbog čega je vidljivost bila jako loša, te su svi ostali piloti, i to oni s puno dužim letačkim iskustvom, odlučili ostati prizemljeni. Međutim samouvjereni Kennedy, smatrao je da on to može izvesti, stoga su poletjeli.

U trenutku polijetanja Carolyn Bessette čula se s Carole Radziwill, suprugom Johnovog rođaka i vjenčanog kuma Anthonyja Radziwilla, koji je bio terminalno bolestan.

https://www.instagram.com/p/Bz9jt99hCky/

– Sjećam se da mi je na kraju razgovora rekla: „Zvat ću te kada stignemo“ i potom: „volim te“, a ja joj nisam uzvratila. Dan-danas me muči što joj nisam to rekla – kazala je Carole.

Kako avion nije stigao u predviđeno vrijeme, Johnov dugogodišnji prijatelj Dan Samson, koji ih je trebao pokupiti na aerodromu, nazvao je Carole Radziwill, kako bi saznao jesu li oni možda već s njima, je li došlo do promjene plana, a ubrzo se sve pretvorilo u bjesomučne pozive svim – djelatnicima na aerodromu, spasilačkim službama, članovima porodice…

Kada se saznalo ko je nestao , u potragu se odmah uključila mornarica i obalna straža, te se proširila na veliko područje i trajala pet dana. Nakon tri dana zapaženi su ostaci aviona na dnu mora, a dva dana kasnije tijela su izvučena.  Očito je kako je manjak iskustva doveo do gubitka života troje ljudi. Njihov pepeo, na Johnovu želju od ranije, razasut je po oceanu, a ne pohranjen pored ostalih članova porodice Kennedy.

O cijelom tragičnom slučaju porodice Bessette nikada nije javno govorila, iako su oni u njoj izgubili čak dvije kćeri. Tek godinu nakon stravične nesreće oglasila se njihova majka Ann Freeman unaprijed napisanom izjavom putem svog advokata. U njoj je stajalo: „Zbog gubitka troje mladih ljudi, koje smo nevjerojatno voljeli, naši su se život zauvijek promijenili. Nastavljamo u svojoj borbi s tugom i želimo da se naša privatnost i dalje poštuje.“

Nedugo nakon nesreće preminuo je i Johnov rođak Anthony Radziwill, a njegova supruga Carole otkrila je kako bi život Johna i Carolyn vjerojatno izgledao danas:

– Volim misliti da bi danas imali puno djece, jer znam da su ih oboje željeli. Zamišljam da su ih se tabloidi napokon zasitili i ostavili ih na miru. Johnov časopis George postigao bi nevjerojatan uspjeh. No to je vjerojatno tako kada neko umre mlad: ne žališ samo zbog onog što je bilo, već i zbog onog što je moglo biti.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti