Predstavljena saradnja Sarajevo Film Festivala i BH Telecoma

Piše: Redakcija

Ostalo je još mjesec dana do početka 25. Sarajevo Film Festivala, koji ove godine slavi i svoj jubilej. Kao što je to bilo do sada SFF će i ove godine Sarajevo učiniti centrom Regije, Evrope, ali i svijeta. Tim povodom danas je održana i press konferencija na kojoj je predstavljena saradnja SFF-a i BH Telecoma, vodećeg telekom operatera u BiH.

U naredne tri godine glavni sponzor Sarajevo Film Festivala bit će BH Telecom, a v. d. generalnog direktora ove kompanije Sedin Kahriman najavio je da će svim posjetiocima 25. SFF-a omogućiti demonstraciju usluga i iskustava koje pruža 5G mreža.

– BH Telecom je lider u telekomunikacijskom sektoru, najuspješnija javna kompanija i jedan od najpoznatijih bh. brendova koji podržava domaću kinematografiju. U prethodnih 20 godina smo bili partneri i koproducenti brojnih domaćih filmova i festivala. Danas, na jubilarnu 25. godišnjicu, ponosni smo da ponovo počinje saradnja tokom koje će BH Telecom u naredne tri godine biti glavni sponzor Sarajevo Film Festivala pod sloganom „Moje Sarajevo, moja priča“

Direktor SFF-a Mirsad Purivatra dodao je da je saradnja s ”BH Telecomom” takva da se samo može poželjeti.

– U prvim godinama našeg postojanja, kada smo se borili da promovišemo našu viziju i zadobijemo povjerenje filmskih autora i publike, sponzorstvo BH Telecoma je Sarajevo Film Festivalu omogućilo nesmetan rad i uspostavljanje visokih standarda u organizaciji festivala. Jaka podrška BH Telecoma ujedno je bila i poziv za ostale renomirane sponzore da se priključe porodici naših sponzora, koja je do danas okupila neke od najznačajnjih svjetskih i regionalnih kompanija. Festivalu koji je među liderima filmskih festivala u Evropi partneri su itekako važni. Posebnu važnost za nas ima partner iz telekomunikacijskog sektora, jer su te kompanije sve više aktivno uključene u prozvodnju audio-vizuelnih sadržaja kao što su filmovi, serije i slični sadržaji. Zato je saradnja s BH Telecomom, kao liderom na bh. telekomunikacijskom tržištu, od obostrano velikog značaja i interesa. Vjerujemo da će se već u narednim godinama BH Telecom pozicionirati kao jedan od glavnih influensera u kreiranju i plasmanu audio-vizuelnih sadržaja i tako obogatiti cjelokupnu filmsku produkciju i obogatiti ponudu sa kvalitetnim filmovima i serijama koji će se gledati na BH Telecom platformama i festivalima. Drago nam je da Sarajevo Film Festival i BH Telecom kreiraju jednu novu, zajedničku priču.

Ovogodišnje izdanje Sarajevo Film Festivala je pod pokroviteljstvom UNESCO-a, a moto je “Sarajevo, ljubavi moja”. Također, bit će korišteni i brojni slogani i podslogani, a predstavljen je i jedan od mnogobrojnih promotivnih filmova koji je napravljen od isječaka kultnog filma „Valter brani Sarajevo“.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti