Bivšem mužu Goce Tržan prijeti zatvorska kazna

Piše: Redakcija

Foto: Story.rs

Goca Tržan podigla je optužnicu protiv svog bivšeg supruga, Ivana Markovića, zbog neplaćanja alimentacije za kćerku Lenu, a sada se nije ni pojavio u Prvom osnovnom tužilaštvu. Pjevačicin advokat kazao je kako će tražiti teške sankcije.

https://www.instagram.com/p/Bz8dSn5ChIV/

– Danas je trebao da bude glavni pretres za krivično djelo nedavanje izdržavnja. Ivan Marinković je već dva puta pravosnažnom presudom osuđen zbog istog krivičnog djela. Imamo popis imovine, imamo sve, imamo i blokadu računa. Za sada sud nije uspio da sprovede izvršenje rešenja – kazao je Gocin advokat, prenosi “Kurir”.

– Ovo zanči da bi sljedeća mjera mogla da bude zatvor, budući da nije ispunjena svrha kažnjavanja. Ali, to je već na procjeni suda, kakvu će odluku donijeti – dodao je Gocin advokat i objasnio da mjesečna alimentacije iznosi 12.000 dinara i da od razvoda Ivan ne plaća alimentaciju.

-Neko je dva puta već platio dug koji je imao i to je jedini način da on plati kada mu se prijeti zatvorom – istakao je advokat.

https://www.instagram.com/p/BzSoIjmCDgk/

Kada prenose domaći mediji, Ivana Marinkovića kao razlog nepojavljivanja na suđenju danas naveo je stomačni virus, a njegov advokat sudu je dostavio ljekarsko opravdanje. Takođe, on je sinoć viđen u jednom beogradskom kafiću, piše “Blic”.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti