Zna se ko je glavni: Otac Novaka Đokovića otkrio kakav odnos ima sa sinom

Piše: Redakcija

Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića, je u jutarnjem programu TV Prva govorio o sinovim uspjesima, kao i o tome kakav odnos ima s njim. Naime, Srđan je odgovorio na pitanje da li se Novak nekad naljuti na njega zbog nečega što on u medijima kaže. 

– Može da mi kaže šta hoće, ja sam njega napravio, a ne on mene – rekao je Srđan kroz smijeh. 

On se prisjetio i jednog razgovora koji je s Novakom vodio kada je bio mali i kada je sanjao da bude među 20 najboljih tenisera svijeta. 
– Rekao sam mu tada da je dovoljno talentiran za top 20 i bez mene, ali da sam, ako bude htio da bude broj jedan, uvijek tu za njega. Dešavale su se, naravno, razne stvari i ja sam ponekad morao da budem malo čvršći i grublji, te nisam smio da popustim, ali sam sve to emotivno proživljavao u momentima kada on nije tu. No, nisam pokazivao slabost kada je prisutan. Evo, godine su prošle, a on i dalje često gleda ka loži kada sam tamo – rekao je Srđan. 
 
Novak često ističe kako su mu roditelji, uz suprugu, najveća podrška. 
 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti