Emina Husedžinović-Ibrahimović: Praktična, seksi i unikatna kolekcija „All You need is love”

Piše: Redakcija

Prije nekoliko dana jedna od najuspješnijih bh. modnih dizajnerica Emina Husedžinović-Ibrahimović revijom je otvorila sarajevsku sedmicu mode. Kolekcija „All You need is love” oduševila je sve one koji su je imali priliku vidjeti najprije kombinacijama, izborom boja, maštovitošću te Emininim prepoznatljivim dizajnom koji prati svjetske trendove, ali ostaje unikatan.

– Ženska kolekcija se sastoji od stotinjak odjevnih predmeta koji se međusobno mogu kombinirati. Žanrovski je mogu definirati kao pret-a-porter, jer je praktična, seksi, ali i unikatna. Kombinacija crne i bijele protkana je s pink, royal plavom i rezeda zelenom uz floralne motive, koji daju lepšavi i veseli štih zimskoj kolekciji. Modni znalci prepoznat će elemente engleske klasike 60-ih i 70-ih godina uz androgena odijela, frakove i cilindre – priča Emina za “Azru”, dodajući kako se na početku rada na kolekciji naprije temeljito pripremila analizirajući trendove. Zatim je s idejnim crtežima, bojama i linijama otišla u Zagreb.

– Tamo sam kupila većinu materijala i repromaterijala. Kad sam stigla u Sarajevo, radila sam promjene na skicama i dorađivala modele prema onom što sam kupila. Izradila konstrukciju za sve modele i lično ih skrojila. Dvije šnajderice s kojima sarađujem, Hilma i Amra, šile su modele i dorađivale ih, uz moju nadzor. Većina odijevnih predmeta je ručno dorađena u vidu prošiva, ukrašeni perlicama i kristalima. Kad je kolekcija bila gotova, nekoliko dana pred reviju napravili smo casting i fitting modela. Predstavila sam 51 ženski i tri dječija modela – priča Emina, naglašavajući kako se svaka odjevna kombinacija iz kolekcije može obogatiti detaljima, što je i učinila.

– To su, u mom slučaju, kožne rukavice u bojama kolekcije, šeširi, kačketi za jahanje, krzneni ovratnici, pleteni pojasevi od gajtana ili kože, bogate ogrlice u intenzivnim bojama te masivne sunčane naočale – kaže nam na kraju Emina, dodajući kako planira da ponovo prikaže kolekciju, te da bi voljela otvoriti vlastito prodajno mjesto, kako bi se više približila klijentima.

Dok se to ne desi, zainteresirani mogu u cijelosti pogledati kolekciju na Emininom Facebook fun pageu designbyemina.[nggallery id=619]

 

 

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti