Započela teška sudska bitka za starateljtvo nad djecom: Princeza prvi put u javnosti nakon bijega iz Dubaija

Piše: Redakcija

Foto: AFP

U Londonu je započela teška sudska bitka za starateljstvo nad djecom odbjegle princeze Haye i njenog supruga, kako ga mnogi nazivaju „Vladara Dubaija“, Muhameda al Maktuma. Odavno je poznato kako je princeza sa svoje dvoje dece pobjegla iz Dubaija od supruga, a sada se zbog suda po prvi put pojavila u javnosti i to u pratnji svoje advokatice, te članova osiguranja.

AFP

 AFP

Princeza Haya snimljena je po prvi put nakon bijega. Prvo je potražila azil u Njemačkoj, a potom stigla u Veliku Britaniju. Da je pobjegla od 70-godišnjeg supruga saznalo se ovog mjeseca, kada se otkrilo da se krije u Londonu i strahuje za život. Kako pišu strani mediji princeza živi u zapadnom dijelu Londona u vili vrijednoj 85 miliona funti.

AFP

AFP

AFP

Na sudu se pojavila u bijeloj haljini, bež cipelama i torbom, te stigla u pratnji advokatice Fione Shackleton, specijalizirane za razvode bogatih i slavnih, a zastupala je i princa Charlesa prilikom razvoda od princeze Diane.

AFP

Javnosti još uvijek nisu otkriveni detalji saslušanja, ali Haya i poznati šejk u izjavi su potvrdili kako je ovdje riječ isključivo za starateljstvo nad djecom, a ne njihov razvod ili financije.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti