Slaven Bilić u Turskom GQ magazinu: Drugo lice zgodnog fudbalskog stratega

Piše: Redakcija

Slaven Bilić (46) stariji je, zreliji, uspješniji i, ništa manje važno, nikad nije izgledao bolje.

Prodornim plavim očima promatra nas s naslovnice turskog izdanja magazina GQ za koji je pozirao u ljubičastom metaliziranom odijelu. Lako biste se mogli prevariti i bivšeg izbornika hrvatske nogometne vrste zamijeniti rođenim Turčinom. Ali ne. Došao je Slaven u Istanbul iz Splita u kojem je, kako je kazao u razgovoru za GQ, odrastao bez srebrne kašike u ustima, ali mu nikad ništa nije nedostajalo.

– Nismo imali mnogo dok sam odrastao, ali sjećam se da smo bili sretni jer nismo ni željeli više od onoga što nam je život dao. Danas ljudi imaju sve, a ipak su nesretni. Ne zato što ne bi mogli biti sretni, nego zato što žele ono što imaju drugi – mudro je komentirao.

On pak ima razloga za sreću. Ne žali se. Karijera mu je u usponu, Beşiktaş, čije nogometaše Bilić vodi kao nekad hrvatsku reprezentaciju trenutno je vodeći klub u turskom nogometnom prvenstvu i, za razliku od domaće javnosti koja trenera najboljeg hrvatskog kluba dočekuje na nož zbog sve učestalijih poraza u okršajima sa stranim klubovima, Bilića u Turskoj jednostavno – obožavaju.

Česta je tema brojnih turskih foruma koji pišu da je Bilić seks-simbol, a neki čak i otvoreno žale zbog činjenice da je sretno zauzet. Bilić i njegova djevojka Ivana Đeldum, s kojom je u vezi još od 2008. godine, ovih dana, naime, željno iščekuju rođenje svog prvog zajedničkog djeteta. Bit će kćerka, a na svijet treba stići u decembru.

Djevojčici se vesele i Bilićeva djeca koju je dobio u braku s Andrijanom Bilić. Jedanaestogodišnja kćerka Alina i 18-godišnji sin Leo, koji polako kreće očevim stopama i bavi se nogometom, žive s majkom u Hrvatskoj. S njima, kaže Bilić, stalno razgovara telefonski.Navikao se već na istanbulsku svakodnevicu iako mu posao u klubu ne ostavlja previše slobodnog vremena. I do osam sati dnevno provodi na nogometnom terenu, a dan, kaže, počinje kafom na benzinskoj postaji u blizini svog istanbulskog doma.

– Svako jutro redovno šetam psa. U neposrednoj blizini moje kuće nalazi se benzinska pumpa u koju redovno odem po kafu. Mislim da ovdje prave najbolju kafu na svijetu – otkrio je Bilić dio svoje dnevne rutine.Osvrnuo se i na svoju nogometnu karijeru.

– Nisam bio loš nogometaš. Naravno, imao sam neke svoje prednosti, ali nikad ih nisam isticao. Kada otkrijete koja je vaša prednost, ona postaje mana. Zato je ni sada neću otkriti. Ali mogu vam priznati da nisam bio dovoljno brz – rekao je kroza smijeh.

Izvor: Večernji list

[nggallery id=620]

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti