NovostiZanimljivosti

Želite znati koliko Severina, Nina, Rozga plaćaju pjesme?

Volimo slušati “Lolu”, “Tarapanu”, “Tsunami”, “More tuge”…, sve pjesme najvećih zvijezda ovih prostora napisali su autori iz Srbije. Na to ukazuje hrvatski Jutarnji list i otkriva koliko njihove zvijezde plaćaju svoje pjesme.

Jedan od najskupljih kompozitora Dušan Bačić, Jeleni Rozgi je napisao pjesmu “Tsunami”, a poznat je i po saradnji sa Nedom Ukraden, Severinom, Željkom Bebekom, “Crvenom jabukom”…Za ovog 28-godišnjaka kažu da je na estradnoj sceni u regiji jedan od najskupljih autora, koji pjesme naplaćuje i po 7.000 eura.

Toliko je navodno primio od Severine za uspješnicu “Tarapana” pomoću koje je lijepa Splićanka, po Bačićevim riječima, “razvalila” Balkan.

Severina već odavno odlazi u Beograd po pjesme. “Lolu” joj je napisao Aleksandar Milić, autor albuma Lepe Brene i Cece Ražnatović. Posljednja muzička saradnja, duet sa Sašom Matićem “More tuge” koštala ju je navodno oko 4.000 eura. Investicija se itekako isplatila jer je “More tuge” u prva 24 sata na YouTubeu skupio 785.000 pregleda, čime je postao regionalni hit singl u rekordnom roku.

Pjesma “Uno Momento” Filip Miletića i Miloša Roganovića koštala je navodno 3.000 eura. Kupci u Srbiji su i Nina Badrić, Maja Šuput, grupa “Karma”, Sandi Cenov, Martina Vrbos … Pjesme u prosjeku stoje između 1.000 i 4.000 eura, ali kada je u pitanju hit, te granice se pomiču naviše.