Dugogodišnji prijatelj princa Harryja pronađen mrtav

Piše: Redakcija

FOTO: AFP

Princ Harry shrvan je zbog smrti dugogodišnjeg prijatelja Julesa Robertsa. Roberts je pronađen mrtav 5. augusta, a pretpostavlja se da je počinio samoubistvo. Imao je 37 godina. Harry i on upoznali su se 2013. kad mu je Jules pomagao u pripremama za humanutarno putovanje na Južni pol i odmah su ‘kliknuli’. 

Networkofnews UK@NetworkofnewsUK
 

PRINCE Harry has been left devastated by the death of a friend who trained him for the South Police challenge.
Jules Roberts, 37, is…https://is.gd/Q0CYRr 

Prikaži sliku na Twitteru
Princ je, pišu britanski mediji, ostao u šoku kad je čuo vijest, a iako se nije pojavio na sprovodu, njegovoj porodici poslao je cvijeće i izraze sućuti. 

Jules Roberts je bio direktor humanitarnog udruženja Sharegift koja je u više navrata sarađivala sa fondacijama princa Harryja. S obzirom da je bio stručnjak za preživljavanje u divljini, Harryja je zbog putovanja na Južni pol učio kako se snalaziti i preživjeti u polarnim uslovima. 

– Princ Harry je uzrujan i u šoku, ne može vjerovati da Julesa više nema – rekao je izvor za britanske medije. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti