Maja Munda: Hvala ti što si mi podario ovaj osjećaj beskrajnog zadovoljstva i sreće

Piše: Redakcija

Poznato TV lice Maja Munda u najljepšoj, roditeljskoj ulozi uživa već šest mjeseci, a tim povodom je na svom Instagram profilu napisala emotivnu poruku. 

– Šest mjeseci ljubavi moja prođe kao tren. Hvala ti što si me učinio potpunom i ispunjenom. Hvala ti što si mi podario ovaj osjećaj beskrajnog zadovoljstva i sreće – napisala je ona ispod fotografije sa sinom. 

U nedavnom intervjuu koji je dala za naš magazin, Maja je  otvoreno i s mnogo duha  podijelila iskustava prvog roditeljstva. Donosimo vam dio razgovora s jednom od omiljenih TV voditeljica. 

 – Svaka promjena koja je došla s rođenjem Maka je pozitivna, postala sam organiziranija i brža u svemu što radim. Najviše sam zapravo ispunjena ljubavlju koju crpim iz njegovog osmijeha, ljubav je to koja se ne može riječima dovoljno iskazati. Svaki dan je nešto novo u našem životu i baš svakom jutru se radujem – rekla je ona. 

Šta ste kroz vlastito iskustvo naučili; šta treba, a šta ne raditi za vrijeme trudnoće?

– U toku trudnoće treba raditi sve što osjećate da možete, trebate i želite. Neka vas nikada ne pokolebaju tuđa iskustva, svaka osoba je za sebe posebna i nijedan organizam ne reaguje isto. Naravno, govorim ako je trudnoća zdrava, odnosno ako vam liječnik da dozvolu da radite prema vašem osjećaju. Moja trudnoća je bila sjajna, ponašala sam se onako kako mi je unutarnji glas govorio i osluškivala bebine signale. Svima bih poželjela mirnu i lijepu trudnoću kakva je bila moja.

Kako se nositi s naglim promjenama raspoloženja, pospanosti i mučninama, karakterističnim za drugo stanje? Šta je Vama u takvim situacijama bilo od pomoći?

– Nisam mjerodavna da pričam o mučninama, jer ih nisam imala više od nekoliko dana, nisam bila ni pospana kao većina trudnica, a raspoloženje je također bilo pozitivno. Naravno da sam čitala o svim mogućim stanjima u trudnoći i da nažalost neke žene imaju problema s tim tokom svih devet mjeseci.  Mislim da je ključno da trudnice rade sve što osjećaju da trebaju, neka plaču ako im se plače, savjetovala bih; spavajte i jedite, ako ste i svadljive oprostit će vam svi, jer trudnoću ne zovu bez razloga drugo stanje.

Vježbate li?

– Preporučila bih da se ide na vježbe za trudnice, ja sam išla koliko sam stizala od posla, ali definitivno mislim da su korisne. Prije planiranja trudnoće važno je raditi na kondiciji, jer je potrebna ukoliko se žena porađa prirodnim putem. Danas se uglavnom opuštam uz muziku i šetnju.

Obično žene koje prvi put postaju majke osjećaju veliki strah prije samog porođaja, kako ste se nosili Vi sa svojim?

– Strah od porođaja sam imala, ali ne previše dok nisu nastupili bolovi, u nekim momentima dok traje proces porođaja pomišljala sam kako neću preživjeti, ali uz divne babice i dobre doktore sve prođe kako treba. Svim ženama bih savjetovala: jedite i spavajte. Najviše vam snage treba kada uđete u porođajnu salu. I da, slušajte stručne ljude koji su uz vas!

Kako se nositi s nakupljenim kilogramima u trudnoći?

– Nisu mi zadavali probleme jer se nisam ni opteretila da li ću ih i koliko imati. Prihvatila sam ih kao nešto normalno i udebljala sam se onoliko koliko je medicinski dozvoljeno. Danas imam još nekoliko kilograma viška, ali to će vremenom otići pa ne brinem previše.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti