Slavna glumica iz serije „Očajne kućanice“ osuđena na 14 dana zatvora zbog davanja mita

Piše: Redakcija

AFP

Zvijezda serije „Očajne kućanice“, Felicity Huffman danas je osuđena na 14 dana zatvora, kaznu od 30.000 dolara, 250 sati društveno korisnog rada, a takođe će godinu dana biti pod nadzorom nadležnih institucija, saopštila je sudija Indira Talwani u Bostonu. Prije nego što je objavila presudu Talwani kazala je kako Felicity zna šta je pogrešno uradila.

– Znala je da je to prevara. To nije impulsivan čin. Pokušaj da bude dobra majka to ne opravdava – kazala je.

AFP

Glumica je u sudnicu ušla zajedno sa svojim suprugom Williamom H. Macyjem. Na samom ulasku u sudnicu mogla se vidjeti umorna Felicity, kako čvrsto stiska suprugovu ruku i lagano se kreće bez imalo šminke i odbijala razgovor s novinarima. Slavna glumica je pred sudijom i porotom kazala je koliko joj je žao zbog svega što je uradila.

AFP

– Žao mi je studenata, roditelja, profesora i univerziteta koji su bili pod utjecajem mojih postupaka. Žao mi je mojih kćerki Sophie i Georgije, a žao mi je i supruga Williama, izdala sam ih. Sophia mi je kazala: „Više ne znam ko ste, mama“, a zatim je pitala: „Zašto niste vjerovali u mene? Zašto niste mislili da ja to mogu sama?“. Mogu samo reći da mi je žao Sophia – kazala je Felicity.

– Bila sam uplašena, bila sam glupa i tako sam pogriješila. Jako me je sram zbog onog što sam učinila – dodala je.

AFP

Podsjećamo, glumica je prije šest mjeseci optužena da je davala mito kako bi njena kćerka upala na elitni fakultet, a nakon toga njena karijera je praktično bila gotova. Nagrađivana glumica koja je za jednu odigranu epizodu dobivala 275 hiljada dolara, za samo nekoliko dana našla se u nemilosti javnosti koja ju je osuđivala za njen postupak.

AFP

Njeno je lice sedmicama bilo na naslovnicama tabloida, a paparazzi su toliko postali opsjednuti njom da više gotovo nije izlazila iz kuće. Skandal koji se danas smatra najvećom prevarom oko upisa na fakultet u američkoj historiji, dobio je i svoj zaključak, a sada bi popularna glumica trebala odslužiti kaznu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti