Novosti

Slavna glumica iz serije „Očajne kućanice“ osuđena na 14 dana zatvora zbog davanja mita

AFP

Zvijezda serije „Očajne kućanice“, Felicity Huffman danas je osuđena na 14 dana zatvora, kaznu od 30.000 dolara, 250 sati društveno korisnog rada, a takođe će godinu dana biti pod nadzorom nadležnih institucija, saopštila je sudija Indira Talwani u Bostonu. Prije nego što je objavila presudu Talwani kazala je kako Felicity zna šta je pogrešno uradila.

– Znala je da je to prevara. To nije impulsivan čin. Pokušaj da bude dobra majka to ne opravdava – kazala je.

AFP

Glumica je u sudnicu ušla zajedno sa svojim suprugom Williamom H. Macyjem. Na samom ulasku u sudnicu mogla se vidjeti umorna Felicity, kako čvrsto stiska suprugovu ruku i lagano se kreće bez imalo šminke i odbijala razgovor s novinarima. Slavna glumica je pred sudijom i porotom kazala je koliko joj je žao zbog svega što je uradila.

AFP

– Žao mi je studenata, roditelja, profesora i univerziteta koji su bili pod utjecajem mojih postupaka. Žao mi je mojih kćerki Sophie i Georgije, a žao mi je i supruga Williama, izdala sam ih. Sophia mi je kazala: „Više ne znam ko ste, mama“, a zatim je pitala: „Zašto niste vjerovali u mene? Zašto niste mislili da ja to mogu sama?“. Mogu samo reći da mi je žao Sophia – kazala je Felicity.

– Bila sam uplašena, bila sam glupa i tako sam pogriješila. Jako me je sram zbog onog što sam učinila – dodala je.

AFP

Podsjećamo, glumica je prije šest mjeseci optužena da je davala mito kako bi njena kćerka upala na elitni fakultet, a nakon toga njena karijera je praktično bila gotova. Nagrađivana glumica koja je za jednu odigranu epizodu dobivala 275 hiljada dolara, za samo nekoliko dana našla se u nemilosti javnosti koja ju je osuđivala za njen postupak.

AFP

Njeno je lice sedmicama bilo na naslovnicama tabloida, a paparazzi su toliko postali opsjednuti njom da više gotovo nije izlazila iz kuće. Skandal koji se danas smatra najvećom prevarom oko upisa na fakultet u američkoj historiji, dobio je i svoj zaključak, a sada bi popularna glumica trebala odslužiti kaznu.