Melina Džinović: Ne volim pojam nevjere stavljati u kontekst Harijevog i mog braka

Piše: Redakcija

Poneki životi zaista izgledaju kao bajke i neke osobe se zaista osjećaju dobro u svojoj koži. Takav sam barem dojam imala nakon što sam završila razgovor s Melinom, lijepom suprugom legendarnog pjevača Harisa Džinovića. Sedmica mode naziva “Miami Funkshion Fashion Week” trajala je četiri dana, a Melinina revija pobrala je najveće simpatije američke pubilke. Srce je puno ponosa.
– U Miamiju sam predstavila haljine iz svoje posljednje kolekcije koje sam djelimično prilagodila ovom događaju. Dakle, izabrala sam  modele i boje, uvažavajući njihov način života. Znate da je kod njih sada između 30 i 35 stepeni i to je grad koji živi 24 sata na dan sa svim svojim sajmovima, događajima i noćnim životom. Klasična ponuda “HAMELA” bila je prilagođena činjenici da se tamo puno izlazi, ali s mojim materijalima i mojim bojama – objašnjava nam bolja polovina proslavljenog pjevača Harisa.

melina
Kašmir i žersej
Bio je to pravi eksperiment, kaže Melina, njena ambicija nije bilo inozemno tržište, ali na poziv se morala odazvati. Kako se to desilo, pitali smo.
– Hari i ja smo cijeli mjesec boravili u Miamiju, iz privatnih i poslovnih razloga. Hari svake godine radi turneju u SAD-u, a djeca i ja za to vrijeme odmaramo. Budući da nosim uvijek samo svoje haljine, ne samo ovdje, nego i u inozemstvu, jer se u njima najbolje osjećam – i u Miamiju me zateklo ono čuveno pitanje: “Gdje ste kupili haljinu?” Odgovor na to pitanje bio je najkraći put da upoznam ljude iz organizacije tog Fashion Weeka. Mislila sam da će sve ostati na nivou priče, ipak, uskoro sam dobila mail i poziv na učešće. Tako je sve počelo – objašnjava nam Melina.

melina2
Otkako je počela da se bavi dizajnom, Melina od materijala koristi kašmir, žersej i krep. Motiv za takav izbor je njen osjećaj ugodnosti. Kako kaže, ne podnosi odjeću koja u sebi ne sadrži barem malo elastina. Najbolje su haljine u kojima je jednako lijepo šetati, kao i sjesti i večerati.
– Kroz sve moje kolekcije provlači se još i čipka i na tome stajem, ne želim više eksperimentisati. Gramaža materijala je ono po čemu se razlikuju kolekcije za ljeto i zimu. Od novih tendencija, kada je riječ o materijalima, izdvojila bih neopren. Svima je prva asocijacija na ronilačka odjela, ali to je samo asocijacija. Neopren sjajno prijanja na kožu, veoma je ugodan i pravi je hit u modnoj industriji.
I tinejdžerke i žene u zrelijim godinama su jednako lude za Melininim haljinama. One mlađe ih tenisicama i kožnom jaknom prilagode svom mladalačkom duhu, dok starije žene upečatljivim komadom nakita dodaju zrnce glamura na odjevnu kombinaciju.
– Neke djevojke moje haljine nose sa starkama i sjajno to kombiniraju. Moje klijentice su domaćice, druge doktorice, pa sve do ambasadorice koja ima 58 godina. Zaista sam impresionirana koliko je širok krug žena kojima se sviđa ono što radim – kaže ona.
Melina ima osam zaposlenih šnajderica, ali dizajn je apsolutno njen.

Nakon revije u Miamiju, pred njom je vrijeme odmora od kreiranja. Ne dozvoljava reći da će se sad posvetiti porodici jer to je stavka koja nikad nije na drugom mjestu.

melina3
– Bez obzira na revije, ja sam uvijek posvećena porodici i Hariju, taj dio mog života nikad ne trpi. Đina i Kan izrastaju u sjajne ljude. Djevojčica svoje slobodno vrijeme rado provodi u proizvodnji, sjedne za mašinu da napravi nešto za lutkice, Kan je mali matematičar… Svako svoju djecu hvali, pa ni mi nismo izuzeci. Važno mi je da nisu razmaženi, nisu škrti, veoma su društveni.
Melina i Hari su ne tako davno svoju dugogodišnju vezu krunisali brakom. Je li to promijenilo nešto u njihovom odnosu, bili smo znatiželjni.

– Pa ne mislim da se nešto bitno promijenilo, Hari je nedavno rekao da mu je sada slađe… iskoristio je i riječ ozbiljnije, mada možda to i nije prava riječ. Kada žena rodi djecu s nekom osobom, veza smjesta biva neraskidiva, šta tu znači običan papir? Ja uživam u braku, to stanje mi jako prija. Neko će reći da sam se mlada udala. Mislim da je to za mene bio savršen trenutak, savršen muškarac i vjerujem da sam u braku napravila mnogo više nego što bih uspjela napraviti da sam sama. Razvila sam karijeru, izlazim s Harijem, volim naš brak i našu svakodnevicu.

Nemam drugih želja
Malobrojni brakovi danas ostanu pošteđeni prevara od jednog, u nekim slučajevima i oba partnera. Hiljade je objašnjenja za to; veća ekonomska neovisnost žena, monogamija nije u ljudskoj prirodi, veće seksualne slobode… Kako bi Melina postupila da sazna da ju je Hari prevario?
– Ne volim hipotetička pitanja i ne volim pojam nevjere stavljati u kontekst Harijevog i mog braka. Mi smo veoma konzervativni, iako moderno živimo prema nekim mjerilima. Za mene monogamija nije nemoguća, nego je pod moranje. Osim toga, ja nemam drugih želja. O svemu ostalom treba pitati njega, jer to su stvari o kojima ne razmišljam, nego 12 godina vjerujem u našu ljubav. Pod tim sam uslovima ušla u brak. Ne mislim da smo za ovo vrijeme imali potrebu varati, da jesmo, niko to ne bi mogao da spriječi – kategorična je Melina.

melina4

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti