Povodom optužbi za seksualno zlostavljanje oglasila se i supruga Billa Cosbyja

Piše: Redakcija

Budući da se svake sedmice pojavi jedna nova žena koja tvrdi da ju je u mladosti seksualno zlostavljao komičar Bill Cosby, koji danas ima 77 godina, u odbranu glumca je stala njegova suruga Camille. Ona je u otvorenom pismu napisala sljedeće:

– Svog supruga sam upoznala 1963. godine i za njega se udala 1964. godine. Čovjek u kojeg sam se zaljubila i kojeg volim je isti čovjek kojeg ste vi upoznali kroz njegov rad. On je ljubazan, velikodušan, smiješan, divan suprug, otac i prijatelj.

Tokom posljednja dva mjeseca drugačiji čovjek je predstavljen u medijima. To je portret čovjeka kojeg ja ne znam. Taj portret su naslikale osobe i organizacije kojima su mediji dali prolaz. Čini se da nije bilo provjere onih koji su optužili mog supruga prije nego što je priča objavljena. Optužbe su objavljene i odmah postale viralne.

Svi smo pratili priču objavljenu u “Rolling Stone-u” koja se tiče optužbi za silovanje na Univerzitetu Virginia. Priča je bila srceparajuća, ali u konačnici čini se da je dokazano da je neistinita. Mnogi u medijima su bili brzi toliko da su tu priču povezali sa pričama o mom suprugu.

Nitko od nas nikad ne želi napadati žrtvu. Ali nameće se pitanje, ko je ovdje žrtva – napisala je u svom pismu supruga Billa Cosbyja.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti