Nova Rihannina kolekcija donirat će sredstva ženama oboljelima od raka dojke

Piše: Redakcija

Najnovija kolekcija Savage X Fenty  za jesen/zimu 2019. objavljena je odmah nakon spektakularne revije na New York Fashion Week-u. Ovaj put Rihannina kolekcija napravljena je u znak podrške Fondaciji Clara Lionel (CLF), dobrotvornoj organizaciji koju je, Rihanna, osnovala u čast svoje bake i djeda, Clare i Lionela Braithwaite, 2012.

Ograničena serija Savage X Thrivers Xtra VIP Box-a podržava žene preživjele od raka dojke, ili kako ih se još naziva  “Thrivers”, a prikupljana sredstava doniraju se za istraživanje i podršku oboljelima.

Rihanna je izjavila :

– Želim povećati svijest o nedovoljno opskrbljenim zajednicama karcinoma dojke, a Savage X Thrivers predstavljaju mlade žene svih slojeva života koji žive i napreduju od raka. Ovo je jednostavan način da se ljudi uključe i naprave razliku kupovinom ove kutije i kolekcije.

Unutar svake poklon kutije nalazi se čipkasti bralette  i gaćice u ružičastoj boji, par ultra-mekanih hlača i paketu domina sa Savage temom. Prilikom kupnje seta po cijeni od 48 funti kupci sami moraju izvršiti minimalnu donaciju od 3 funte.

Tokom oktobra SavageXFenty će na svojim društvenim mrežama dijeliti priče o ženama koje se bore s rakom dojke i prave razliku hrabrom ustajući i govoreći o svojim iskustvima.

U uvodnoj slici “Thrivers”, Stephanie Seban ,kojoj je prije osam godina u dobi od 31 godine dijagnosticiran metastazirani karcinom dojke, stoji uz Biancu Muniz, kojoj je bilo samo 11 godina kada je otkrila da ima rak jajnika. Muniz je drugi put dijagnosticiran rak dojke u ranim dvadesetima. Uz njih se pojavljuje i Johanna De La Cruz, kojoj je dijagnosticiran rak dojke nakon što je imala ektopičnu trudnoću u 32. godini, i Nalie Agustin, kojoj  je rak dojke dijagnosticiran kada su joj bile  je 24 godine te je dvije godine kasnije pretrpjela regrutaciju, a trenutno živi s metastatskim karcinomom dojke u četvrtoj fazi.

Sve ove hrabre žene možete upoznati na SavageX.com/SXFThrivers.

Instagram/@savagexfenty

Pročitajte još