ŽKUD Željezničar predstavljao BiH na 9. Internacionalnom festivalu Zov ravnice u Novom Sadu: Sevdah nas spaja

Piše: Redakcija

Od 04. do 06. oktobra ove godine, na Trgu slobode u Novom Sadu, u Srbiji, bio je upriličen 9. Internacionalni festival igre i pjesme „Zov ravnice“, u organizaciji Udruženja „Veliko kolo“. Više od 2.500 učesnika Festivala iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine, oduševili su nekoliko hiljada posjetitelja u centru Novog Sada.

Veoma zapažen bio je nastup ŽKUD-a „Željezničar“ iz Sarajeva, koji su se novosadskoj publici predstavili pjesmama u izvođenju Hora s dirigenticom Vedranom Arapović, Ansambla sevdalinki „Ašk sevdah“ sa stručnom voditeljicom Indirom Pindžo, te Orkestra, predvođenog harmonikašem Mesudom Kikićem.

Predsjednica ŽKUD-a „Željezničar“ Jasminka Šahinagić nije krila svoje zadovoljstvo nastupom članova Društva, rekavši:

– Ovo je veliki uspjeh našeg Društva, Sarajeva i BiH i ja sam veoma ponosna što smo svojim radom zaslužili da budemo pozvani na jedan od najjačih i najprestižnijih festivala ove vrste u Regiji.

Da su sevdah i sevdalinke, ipak, najdraže svim narodima naše regije, dokazuju ovacije i neprekidni aplauzi kojima je popraćen nastup Ansambla sevdalinki „Ašk sevdah“.

– Mi smo na Festivalu održali mini-koncert, koji je trajao 40-ak minuta, a naročito sam sretna što smo sve vrijeme praćeni ovacijama i aplauzom brojnih posjetitelja, tako da s ponosom mogu reću da smo Bosnu i Hercegovinu i sevdalinku, biser naše kulturne baštine, predstavili na najbolji način – kaže stručna voditeljica i vokalna solistica Ansambla Indira Pindžo.

Indira Pindžo daje intervju za TV Novi Sad

Pročitajte još