Bivša djevojka princa Harryja iskreno o psihičkim problemima: Mislim da ne zaslužujem sreću

Piše: Redakcija

Slavna pjevačica Ellie Goulding, koju javnost zna i kao bivšu djevojku britanskog princa Harryja, govorila je o svojim psihičkim problemima. 

– Želim s vama podijeliti nešto o mentalnom zdravlju jer vjerujem da će nekome pomoći. Imamo pravo da se osjećamo kako se osjećamo, bez obzira o čemu je riječ i bez obzira na to ko smo. Uzbuđenje, ludilo, apsolutno ništa, zbrka, hronična tuga… – napisala je, između ostalog, ona. 

Naime, Ellie je otkrila da su joj se psihički problemi, prije svega, javljali zbog posla kojim se bavi.

– Znam da sam sama odabrala ovaj posao, ali me ništa nije moglo pripremiti za uspone i padove koji dolaze s njim. Sigurna sam da je puno moje anksioznosti proizašlo iz onoga što nazivaju “sindromom uljeza” jer zaista ne vjerujem dovoljno u sebe i mislim da ne zaslužujem sreću, što ponekad rezultira sabotiranjem vlastitog uspjeha – istakla je ona. 

View this post on Instagram

I spoke to @britishvogue about my wedding dress, and this is what I said 😊 “I was so thrilled and excited when I found out that the iconic and unparalleled Chloe wanted to design a bespoke wedding dress for me. I have loved them and their incredible team for years, so it only seemed right for Chloe to play big part of this special day. From day one they worked along side me to design, from head to toe, something timeless and classic, but with the all the Chloe opulence and spirit. Natasha was the perfect collaborator. I have never felt more special than the moment I first tried the dress on in Paris, and it was utterly awe inspiring to see the craftsmanship and attention to detail (I had C and E in the lace on veil, and the Yorkshire rose) they understood my longing for a very traditional dress 👗 Actually I could never thank you enough my dear people at @chloe , especially @nramsaylevi and @arnaudcauchois and to the lovely @juliahobbs_ . 💘

A post shared by elliegoulding (@elliegoulding) on

No, ona je otkrila i to na koji način se bori s ovim problemima. 

– Glavu držim gore zahvaljujući svakodnevnom vježbanju, iako mi je često jako teško da se natjeram. Divim se svima koji ustanu ujutru i idu kroz dan, bez obzira na to koliko se loše osjećaju. Za to treba mnogo hrabrosti – zaključila je ona. 

Podsjećamo, Ellie se prošlog mjeseca udala se za svog izabranika Caspara Joplinga. Njih dvoje su se vjenčali nakon dvije godine veze, a vjenčanju su prirustvovali brojni poznati, među kojima i pojedini članovi kraljevske porodice. Naime, svadbenu ceremoniju svojim prisustvom je uveličala princeza Eugenie koja je došla u pratnji supruga, dok su vojvoda i vojvotkinja od Camridgea, iako se njihov dolazak očekivao, ovo vjenčanje ipak propustili. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti