Naučnici potvrdili: Supermodel i manekenka proglašena najljepšom ženom svijeta

Piše: Redakcija

Supermodel i manekenka Bella Hadid proglašena je za najljepšu ženu svijeta, sa savršeno proporcionalnim licem, prema rezultatima skupine naučnika koji analiziraju i najmanje detalje. Takozvani zlatni rez, zlatna sredina te božanski ili zlatni omjer, svojom je ljepotom ostvarila 23-godišnja manekenka Bella Hadid.

Ona je naime prema rezultatima precizno mjerenih proporcija određenih dijelova tijela te značajki na licu, zadovoljila stroge kriterije. Postigla je visokih 94,35 posto u svim mjerenjima te se našla na prvom mjestu ove laskave liste. Fizičko savršenstvo izmjereno je na temelju oblika obrva, dužine nosa, punine usnica, pozicije brade, jagodica i oblika glave.

View this post on Instagram

Yellow sky bathed in light

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid) on

Svojim se izgledom Bella približila standardima koje su nametnuli još stari Grci u ovoj kategoriji. Na ljestvici, odmah poslije Belle, našla se pjevačica Beyonce, a na treće mjesto smjestila se Amber Heard, dok je četvrto mjesto pripalo Ariani Grande.

View this post on Instagram

Libra ♎️ Baby🖤

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid) on

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti