Ashton Kutcher bio je svjedok za ubistvo djevojke s kojom je izlazio: Ubici prijeti smrtna kazna

Piše: Redakcija

Foto: AFP

Za ubistvo Ashley Ellerin (22) optužen je serijski ubica Michael Thomas Gargiulo, poznat pod imenom Hollywood Ripper koji ju je, kako tužiteljstvo tvrdi, u njenom domu 21. februara 2001. godine izbo nožem gotovo 50 puta.  Svjedok za ubistvo bio je glumac Ashton Kutcher, jer je izlazi sa žrtvom. 

Nakon dugog sudskog procesa, porota je sudu predložila smrtnu kaznu za Thomasa Gargiula. Njegova odbrana ipak tvrdi da je on mentalno bolesna osoba koja ne zaslužuje smrtnu kaznu, već doživotni zatvor. Konačna odluka bit će poznata tek u februaru naredne godine. 

Podsjećamo, na ranijem svjedočenju glumac je ispričao da su te večeri on i Ashley trebali otići na prvi spoj. Upoznali su se dva mjeseca ranije i dogovorili da će otići na večeru. Prije izlaska kod prijateljice je dodjelu Grammyja i izgubio pojam o vremenu. Kada je shvatio da je zakasnio, otišao je do njenog stana i  pokucao, ali nije dobio odgovor. Zavirio je unutra i vidio mrlje za koje je mislio da su od vida pa je otišao. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti